Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Plenković Imoćanima: Dobro promislite kad vam dođu prodavati razne priče

Must Read

Posjetom Imotskom premijer Andrej Plenković završava četverodnevni posjet jugu Hrvatske. Sudjelovao je na obilježavanju 29 godina od utemeljenja HDZ-a Imotske krajne.

“Regionalni razvoj zemlje i smanjivanje nejednakosti, jedna od ključnih zadaća vlade u ovoj – još uvijek inicijalnoj fazi hrvatskoga članstva u Europskoj uniji što bi kaže moglo potrajati još desetak godina”, naglasio je u govoru Andrej Plenković.

“To je period u kojem pokušavamo dostići razinu razvijenosti onih koji su živjeli u demokraciji i sustavu tržišnog gospodarstva puno više nego mi. Želimo uhvatiti korak sa zemljama JI Europe koje nisu prošle rat, 90-ih dobivale nepovratna sredstva i razvijale se brže nego što je to bilo moguće Hrvatskoj”, rekao je premijer.

Premijer se osvrnuo na rejting stranke koji je, kaže, stabilan unatoč svim problemima s kojima se Vlada suočila – od Agrokora do brodogradnje. Tvrdi da ni SDP, ni populističke stranke, od kojih neke žele preuzeti glasače HDZ-a, kao i one koje su samo protestnog karaktera, nemaju rješenja za probleme u društvu. Govoreći o važnosti izbora za Europski parlament, rekao je da će neki u kampanji navijati za izlazak iz Unije te podsjetio da bez članstva u Uniji Hrvatska ne bi imala projekte poput Pelješkog mosta ili obnove Zračne luke Dubrovnik, piše HRT.

“Ti izbori moraju pokazati prije svega odličan rezultat HDZ-a. Ti su izbori bili prekretnički za povratak HDZ-a na dominatnu ulogu na političkoj sceni. (…) I da promislite dobro kad krenu kampanje i kad vam u Imotski dođu razni prodavati razne priče, pričati o državotvornosti, nacionalnom interesu, optuživati HDZ za veleizdaju i slične budalaštine. Onda im odgovorite vrlo jasno – da pričaju nešto što ne stoji”, poručio je Andrej Plenković Imoćanima.

 

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Rezolucija o Srebrenici: Nova prilika za pravdu ili iskra novih sukoba?

U posljednje vrijeme, tema genocida u Srebrenici ponovno je u središtu međunarodne pažnje. Dok svijet raspravlja o izglasavanju nove...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -