Srijeda, 26 lipnja, 2024

Trećina britanskih tvrtki razmišlja o preseljenju

Must Read

Gotovo trećina britanskih tvrtki mogla bi se zbog brexita preseliti u inozemstvo, pokazuje anketa.

Istraživanje Direktorskog instituta (IoD) otkrilo je da ih 16 posto već ima plan za preseljenje, a 13 posto o tome razmišlja, prenosi u petak BBC.

IoD je priopćio da se radi o “zabrinjavajućim pokazateljima”.

Glasnogovornik vlade rekao je da je “brexit s dogovorom” najbolji način da se “umiri tvrtke i pojedince u vrijeme kada napuštamo EU”.

Anketa je pokazala da se iz Britanije EU već preselilo više velikih kompanija, a da male o tome razmišljaju dvostruko više nego velike.

Europske trgovinske agencije i udruženja poslodavaca izvijestili su da su stotine britanskih kompanija u postupku prebacivanja poslovanja u EU-u uoči planiranog izlaska iz Unije 29. ožujka, navodi BBC.

Arnaud de Bresson, izvršni direktor francuske udruge poslodavaca Paris Europlace, rekao je da je oko 260 tvrtk, u postupku “potvrde i provedbe” selidbe operacija u Francusku.

Prema Hub.Brusselsu, agenciji belgijske vlade koja privlači strane kompanije, broj britanskih tvrtki koje su proširile ili posve prebacile poslovanje u Bruxelles udvostručio se od referenduma 2016.

U 31 mjesec koliko je prošlo od referenduma, između 95 i 100 kompanija osnovalo je nove podružnice u belgijskom glavnom gradu, prema pedesetak u istom razdoblju prije referenduma, kažu u agenciji.

“Želimo zaštititi radna mjesta i gospodarstvo te pružiti sigurnost tvrtkama i pojedincima dok napuštamo EU”, izjavio je vladin glasnogovornik. “Najbolji način za to je da odemo sa sporazumom i na to smo usredotočeni”, dodao je./Hina/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Milanović objavio kandidaturu za novi predsjednički mandat

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potvrdio je u srijedu da će se kandidirati ponovno na predsjedničkim izborima i da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -