Petak, 18 listopada, 2024

REGIJA STALA UZ HRVATSKU: “Krađa! Hrvatsku su uništili viša sila i suci”

Vrlo

O porazu Hrvatske od Njemačke (21:22), zbog kojeg je momčad Line Červara ostala bez polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva, izvijestili su mediji iz regije i inozemstva. Prvi su itekako primijetili pogreške danskih sudaca Martina Gjedinga i Madsa Hansena, dok drugi nisu ni spomenuli dvojbene odluke u finišu dramatičnog dvoboja Hrvatske i domaćina, piše Index.

Njemački Bild ignorirao je sudačke odluke koje su odlučile pobjednika, dok je španjolska Marca o utakmici izvijestila pišući o Španjolskoj, koja je ostala u igri za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2022. godine.

No zato su susjedni mediji itekako primijetili što se događalo u Kölnu.

“Danci su znali tko je domaćin – Hrvati bez polufinala”, priznao je Mondo nepravdu. “Martin Gjeding i Mads Hansen gotovo da su 58 minuta sudili bez greške, a onda, kada se lomilo oko pobjednika, dosudili su krajnje sporno probijanje Igora Karačića poslije teatralnog pada Jannika Kohlbachera”, piše srpski Mondo.

“Viša sila presudila Hrvatskoj, Francuska i Njemačka u polufinalu”, naglašava specijalizirani rukometni portal Balkan Handball.

“U ključnom napadu Hrvatske, Karačiću je prestrogo dosuđeno probijanje u situaciji kada je proslijedio loptu usamljenom Štrleku, a taj poklon danskih sudaca objeručke je prihvatio Uwe Gensheimer i zabio za 22:20 na 40 sekundi prije kraja”, konstatira rukometni portal.

“Suci uništili Hrvate, Nijemci i Francuzi u polufinalu”, u naslovu ističu crnogorske Vijesti, koje su tu nisu i zaustavile.

“Rijetko u kojem sportu suci mogu riješiti utakmicu kao u rukometu. Žrtve su večeras bili rukometaši Hrvatske, kojima su Martin Gjeding i Mads Hansen praktično oteli šansu da se s Francuskom bore za polufinale 26. Svjetskog prvenstva. Danski suci su sudili nepostojeće probijanje Igoru Karačiću minutu i pol prije kraja i praktički poklonili pobjedu Njemačkoj. I nije to bila jedina sumnjiva odluka jer su se Nijemci često branili iz šesterca, a to suci nisu željeli vidjeti… Zato je u skupini 1 sve riješeno”, zaključuje medij iz Podgorice.

RASPORED DRUGOG KRUGA

GRUPA 1 (Köln)

19. siječnja u 18:00: Francuska – Španjolska 33:30
19. siječnja u 20:30: Njemačka – Island 24:19

20. siječnja u 18:00: Brazil – Hrvatska 29:26
20. siječnja u 20:30: Island – Francuska 22:31

21. siječnja u 18:00: Španjolska – Brazil 36:24
21. siječnja u 20:30: Hrvatska – Njemačka 21:22

23. siječnja u 15:30: Brazil – Island 23. siječnja u 18:00: Hrvatska – Francuska

23. siječnja u 20:30: Njemačka – Španjolska

/HMS/

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -