Utorak, 28 svibnja, 2024

Starac dobio infarkt kada je vidio ovu sliku

Must Read

Jedan je sedamdesetogodišnji Talijan prije nekoliko dana doživio srčani udar pošto su ga obuzele emocije dok se u firentinskoj galeriji Uffizi divio Botticellijevu remek-djelu “Rođenje Venere”, prenio je Daily Mail.

Portal Firenze Republica piše da je muškarac imao sreću jer se u galeriji u tom trenutku zateklo četvero liječnika, a u prostoriji je bio i defibrilator pa su mu odmah priskočili u pomoć.

Obožavatelj umjetnosti uspješno se oporavlja u jednoj firentinskoj bolnici, a direktor Uffizija Eike Schmidt kaže kako nije prvi put da nekome pozli dok se divi ljepoti “Rođenja Venere” ili Caravaggiovoj “Meduzi”.

Ispripovijedao je da je jedan posjetitelj gledajući Botticellijevu “Primaveru” 2016. godine doživio epileptički napadaj, a jedan drugi se početkom ove godine onesvijestio ispred Caravaggiove “Meduze”.

https://www.instagram.com/p/Brk8E_YBc5Z/?utm_source=ig_embed

Premda mnogi smatraju da je riječ najčešće o iscrpljenim turistima koji kada dođu u neki grad prepun umjetnosti, nastoje u što manje vremena vidjeti što više, medicina ovakvu reakciju naziva Stendhalovim ili Firentinskim sindromom. Fenomen je naziv dobio po francuskome piscu Marie-Henriju Beyleu, koji je u 19. stoljeću pisao pod pseudonimom Stendhal.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -