Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

ČOVIĆ: Bez legitimno izabranih Hrvata neće se moći formirati Vlada FBiH

Must Read

“Osigurali smo apsolutno da sami možemo brinuti o našoj konstitutivnosti, koliko god neki maštali i drugačije to interpretirali, naša konstitutivnosti u BiH nema nikakve veze s odlukom SIP-a BiH”, kazao je Dragan Čović, predsjednik HNS-a BiH za Dnevnik.ba.

Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, večeras je u Novoj Biloj kazao kako se vlast ni na jednoj razini u BiH neće moći formirati bez legitimno izabranih predstavnika Hrvata.

“Osigurali smo apsolutno da sami možemo brinuti o našoj konstitutivnosti, koliko god neki maštali i drugačije to interpretirali, naša konstitutivnosti u BiH nema nikakve veze s odlukom SIP-a BiH”, kazao je Čović za Dnevnik.ba.

Čović je, također, naglasio kako su Hrvati u BiH svoju potporu dali strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora BiH.

“Vrlo jasan je naš stav, odnosno, stav hrvatskog naroda u BiH. To sam rekao i u izbornoj večeri i sada”, kazao je Čović.

Naglasio je kako se bez Hrvata neće moći formirati vlast.

“Bez legitimno izabranih hrvatskih predstavnika neće moći formirati vlast na bilo kojoj razni vlasti u BiH, tu primarno mislim na Vladu FBiH i Vijeće ministara BiH”, kazao je Čović.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH istaknuo  je i kako će oni koji su si umislili da predstavljaju Hrvate u BiH vrlo brzo shvatiti koliko su pogriješili.

“Poruke koje šalju oni koji navodno obnašaju i umišljaju da predstavljaju izbornu volju hrvatskog naroda su takve kakve jesu i ubrzo će shvatiti, koliko su, ustvari pogriješili”, kazao je Čović.

Podsjetimo, Dragan Čović danas je u Novoj Biloj na 25. obljetnici dolaska konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” kojim su 1993. od gladi i izumiranja spašeni Hrvata u enklavi Lašvanska dolina.  Tim povodom, Dragan Čović je istaknuo kako je “Bijeli put” najbolji putokaz hrvatskog zajedništva u BiH.

“Svaki put kad dođem u Središnju Bosnu posebno nadahnuta atmosfera. Teško je poslije fra Velimira Valjana govoriti o Bijelom putu, ali to je svakako najbolji primjer onog što danas radimo, a to je zajedništvo hrvatskog naroda u BiH. Svi koji žele dobro BiH, a tako i hrvatskom narodu, trebali bi se ugledati na takvu jednu humanitarnu akciju dobra za čovjeka”, kazao je Čović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -