Utorak, 30 travnja, 2024

Demant Dinama: Nismo izbacili Mamića, on je član kluba

Must Read

DINAMO je službeno reagirao na današnje priopćenje udruge Dinamo to smo mi koja je danas objavila da je na njihov zahtjev klub iz članstva izbacio Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića.

“Na zahtjev za isključenjem ove trojice iz kluba nam iz Dinama nikad nisu odgovorili, ali uvjereni smo da do njega ne bi došlo da mi nismo predali zahtjev. Pozdravljamo odluku da oni koji su oštetili Dinamo više nisu njegovi članovi. Sljedeći naš korak bit će da od optuženika zatražimo da klubu vrate novac koji su uzeli što je klupska skupština propustila učiniti. Također, tražit ćemo i kaznenu odgovornost članova skupštine koji su izglasali da Dinamo nije oštećen što je sud u Osijeku jasno demantirao nepravomoćnom presudom”, rekao je predsjednik Udruge Josip Čošić i dodao da je spomenuta trojka nisu mogli biti članovi kluba jer su prekršili klupski statut, prenosi index.hr

U članku 19 stoji da će “klub zahtjev za članstvom odbiti svakoj osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci”.

Podsjetimo, Zdravko Mamić osuđen je u lipnju na šest i pol, Zoran na četiri godine i 11 mjeseci, a Damir Vrbanović na tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama i oštećenja državnog proračuna. Dan prije presude Zdravko je pobjegao u Hercegovinu.

No, nekoliko sati kasnije, Dinamo je službeno demantirao sve navode iz dopisa Udruge. Dinamovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani predstavnici medija,

GNK Dinamo demantira sve navode iz javnog priopćenja udruge „Dinamo to smo mi“ koji su se pojavili u medijima.

Članak 19. Statuta GNK Dinamo navodi kako je Izvršni odbor jedino tijelo kluba koje donosi odluku o brisanju članstva iz kluba, a Izvršni odbor nikada nije donio odluku da se Zdravko Mamić isključi iz članstva kluba.

Isto tako, „prošlog tjedna“ nitko nije izvršio uvid u registar članova kako se navodi u priopćenju te slijedom toga niti jedna informacija iz priopćenja nije točna.

Naposljetku, ne znamo kome je u interesu širiti dezinformacije u trenutku kada se GNK Dinamo priprema za jednu od najvažnijih utakmica u novijoj povijesti kluba.

Kako neslužbeno doznajemo, Zoran Mamić i Damir Vrbanović nisu ni bili Dinamovi članovi u vrijeme predaje zahtjeva udruge Dinamo to smo mi. Redakcija Indexa kontaktirat će pravnu službu Udruge i objaviti njihov odgovor čim ga dobije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PIRAMIDE KOJE SPAJAJU: Može li hiljaduvjekovna bosanska socdemokracija sekularizirati mladi muslimanski Egipat?

Predsjedavajući i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s velikim imamom Al-Azhara Ahmed Mohamed El-Tayebom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -