Četvrtak, 2 svibnja, 2024

SDP-ovac iz Gruda: Osvojio je 199 glasova i postao zastupnik u Parlamentu FBiH

Must Read

Gruđanin Ivan Boban, kandidat SDP-a BiH, sa svega 199 osvojenih glasova u Izbornoj jedinici 10 koja pokriva četiri općine Županije Zapadnohercegovačke, postao je novim zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Boban je svoje novo radno mjesto, koje je u prosjeku plaćeno od 3000 do 4000 KM mjesečno, dobio zahvaljujući kompenzacijskim mandatima. Inače, njegova stranka u četiri općine ŽZH-a osvojila je 499 glasova ili ukupno 1,38%, prenosi brotnjo.info

Znate li što su kompenzacijski mandati?

„Kompenzacijski mandati podrazumijevaju mandate koji se raspodjeljuju na liste političkih stranaka ili koalicija prema broju dobivenih važećih glasova i služe da kompenziraju nedovoljnu proporcionalnost na razini entiteta, a koja nastaje zbrajanjem rezultata za pojedine višečlane izborne jedinice u entitetu.”.

Ako vam poslije gore napisanog pojašnjenja ništa nije jasno, čitajte ponovno. Imate vremena, pred vama su četiri godine.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

JEDAN KANDIDAT ZA PLENKOVIĆEVOG MINISTRA MANJE: Zbog sumnje na korupciju uhićen bivši pomoćnik hrvatske ministrice kulture

EPPO je, ne navodeći njihove identitete, izvijestio da su sva trojica uhićena u ponedjeljak na zahtjev Ureda koji je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -