Utorak, 7 svibnja, 2024

I to je BiH: Ukrali 30 metara mosta!

Must Read

 

Kompanija BH-Gas objavila je da je prilikom redovnog obilaska trase plinovoda na području općine Zenica uočeno da je na lokalitetu Kanal, Zenica – prijelaz preko rijeke Bosne prema Arcelor Mittalu, otuđen dio mosta u dužini od oko 30 metara.

Za taj most je bio ovješen magistralni plinovod u proteklih 40 godina, od same izgradnje plinovoda, i njime se opskrbljuje Arcelor Mittal i ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica.

Navode da su nepoznate osobe u proteklim danima izrezale željeznu konstrukciju mosta i time dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva, jer na pojedinim dijelovima magistralni plinovod nije više ovješen o most, te se time može ugroziti sigurnost opskrbe prirodnim plinom.

Osim ugrožavanja sigurnosti opskrbe, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i kazneno djelo teške krađe, jer most se vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i u njegovu rekonstrukciju BH-Gas je nakon rata ulagao značajna materijalna sredstva.

Ističu da će BH-Gas tijekom utorka svim nadležnim organima prijaviti ove radnje i smatraju da su obvezni obavijestiti i javnost, kako bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta.

BH-Gas ovim obavještenjem za javnost želi animirati i sve pojedince koji bilo što znaju o rezanju i odnošenju mosta da isto prijave BH-Gasu na broj telefona 033 724 220.

(Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -