Subota, 4 svibnja, 2024

U Mostaru koncert sarajevskog benda “Sunday Stories”

Must Read

Koncert sarajevskog benda “Sunday Stories”, jedinog MPIJS (Modern Punk Indie Jazz/Soul) benda s ovih prostora, održat će se u subotu, 13. listopada, u Omladinskom kulturnom centru (OKC) Abrašević u Mostaru, u 21 sat.

Koncertu će prethoditi premijerna izvedba art performanse “Remember”, u 20 sati, a koji progovara o problemu podzastupljenosti žena, njihovim potrebama i pravima, najavili su organizatori.

Nabrojane aktivnosti dio su projekta “Komunikacija žena za solidarnost” (WomCom), financiranog kroz EU program Erasmus+, K2 – Western Balkans Youth Window, a kojeg na području Mostara provodi Agencija lokalne demokracije (LDA).

– Svrha projekta je podići svijest kod šire populacije o ravnopravnosti, odnosno podzastupljenosti marginaliziranih skupina žena s fokusom na žene iz ruralnih krajeva – kazala je na konferenciji za novinare Jelena Krešić (LDA).

Riječ je o projektu koji se provodi od 1. rujna 2017. do 3. siječnja 2019. godine, a pored Mostara u projektu sudjeluju i partneri iz Srbije, Francuske, Hrvatske i Italije.

Do sada je kroz projekt urađeno niz aktivnosti, među kojima, trening za mlade, radionice i umjetnički kamp, performansa koji će sutra biti prikazan, a slijedi okrugli stol o solidarnosti žena koji će biti upriličen 30. listopada u Mostaru. Završna konferencija svih partnera projekta održat će se u Mostaru početkom siječnja iduće godine, istaknuto je na konferenciji.

Koncert i performansa u Mostaru održavaju se u povodu Međunarodnog dana ruralnih žena u zajednicama koji se diljem svijeta slavi 15. listopada./Fena/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -