Utorak, 7 svibnja, 2024

Mamić zbog novog incidenta kažnjen s 10.000 kuna: Običan si miš i monstrum. Ideš mi na k…c kretenu

Must Read

Lakši za deset tisuća kuna zbog sudske kazne i sa još jednom uvredom u svojem “životopisu” izašao je Zdravko Mamić sa sudskog ročišta protiv Eduarda Da Silve.
Posljednju je “popio” Ivica Crnić, odvjetnik hrvatskog nogometnog reprezentativca koji Zdravka i Maria Mamića tuži zbog lihvarskog ugovora.
– Što mucaš lažove? Ti si monstrum – samo su neke od uvreda koje je Mamić uputio odvjetniku Crniću kojeg je, između ostalog, optužio da po instrukcije prije suđenja ide kod ministra Željka Jovanovića.
– Provjerite evidenciju ulazaka u zgradu Ministarstva – kazao je Mamić i otišao.
To je bilo veliko finale poprilično uzbudljive rasprave. U sudnicu od kojih dvadesetak kvadrata natiskalo se čak 16 osoba, među njima i šest novinara…
– Gospođo, molima vas da maknete novinare, alergičan sam na njih – bila je molba Zdravka Mamića upućena sutkinji, a koju je ona odbila:
– Ako osjetite posljedice te alergije, nazvat ćemo hitnu pomoć.
Potom je svoj iskaz dao Eduardo da Silva koji se povjerio da je prvi ugovor s Mamićem potpisao na svoj 18. rođendan a da nije znao što potpisuje.
– Znate, išli smo slaviti pa smo htjeli što prije završiti – kazao je Eduardo u uvodu svog izlaganja koje je trajalo gotovo tri sata. Tako smo saznali da je slavni nogometaš prvi puta fizički dobio ugovor u ruke, a prema kojem doživotno mora plaćati Zdravku Mamiću 20 posto od zarade, tek 2008. godine.
– Do tada su ugovori bili pohranjeni u uredu javnog bilježnika u Sesvetama. Mamić je tada isplatio mom dotadašnjem menadžeru Suzanu 50 tisuća dolara – kronološki je slagao priču Eudardo, dok se Mamić koncentrirao na njegova odvjetnika.
– Gospođo sutkinjo, rekao mi je da sam prodavač magle – u jednom trenutku se Crnić požalio na Mamićevo dobacivanje i inzistirao na njegovu udaljavanju. Tu je Mamić dobio prvu opomenu. Potom se Eduardo vratio svojem svjedočenju u kojem je ispričao da je od Mamića dobivao 400 njemačkih maraka dok je bio u agenciji, a kasnije je kao profesionalac u nekoliko navrata primio od Mamića pet tisuća eura.
– Poslije sam od svoje plaće u Dinamu dao 20 posto. Gdje? Nekad u njegovu uredu, nekad u restoranu, kafiću… Jednom sam tražio potvrdu, ali mi nije htio potpisati da je dobio novac te mi je rekao: “ljubavi, mi smo ljudi i vjerujemo si” – kazao je Eduardo koji je pristao da uđe u Mamićevu agenciju jer mu se Zdravko činio kao “moćan čovjek koji mu je dao do znanja da u Hrvatskoj mogu igrati samo preko njega”.
– Od Mamića sam dobio automobil, 400 njemačkih maraka džeparca i u nekoliko navrata po pet tisuća eura za koje ne znam jel’ su bile od Dinama ili od samog Mamića – tvrdi nogometaš Šahtjora koji je izrazio želju da objasni glasinu da mu je Mamić platio svadbu.
– Nakon slavlja sam htio podmiriti trošak, ali mi je konobar rekao da je Mamić sve riješio. Drugi dan sam otišao u njegov ured s namjerom da mu vratim novce, ali on mi je rekao da je to poklon – evocirao je uspomene Eduardo koji je prestao plaćati Mamiću postotak nakon što je otišao u Englesku. Angažirao je odvjetničko društvo iz Londona koji su mu rekli da Mamić nema uporište u zahtjevu da mu tadašnji napadač Arsenala isplaćuje postotak.
– Malo me zaboljelo kao čovjeka njegova reakcija kada sam otišao u London. Samo mi je pomogao da otvorim račun u banci. Ništa više od toga. A onda su mi kasnije suigrači iz Dinama rekali da je Zdravko zvao vlasnika hotela “Villa Tina” i pohvalio mu se kako će napuniti rezervoar jahte za nekoliko tisuća eura jer me, eto, prodao u Arsenal – zaključio je Eduardo koji smatra kako je Zdravko Mamić prenio ugovor na sina zbog pritiska javnosti i medijskih natpisa da je u sukobu interesa.
Tijekom njegova iskaza, Mamić je postavljajući pitanja često koristio izraze poput “ljubavi moja”, “dragi moj” i “sine moj”, a na što ga je sutkinja opomenula da je to neprimjereno.
– A što ću kada ga volim – replicirao je Mamić prije odlaska na pauzu.
– Crniću, smatram te jednim od najpametnijih osoba u zemlji, pa što ti treba ovaj slučaj u kojem znaš da ćeš izgubiti? – pitao ga je Mamić i ponudio okladu da neće dobiti spor.
– Evo, nudim ti omjer 15 prema 1 – smijao se Mamić dok ga je ovaj ignorirao. A do pauze ne bi niti došlo da je sutkinja ostala pri želji da Mamića sasluša slijedeći put, no tuženik se protivio:
– Preklinjem vas da ne prekidamo. Ako sutra u novinama izađe Eduardovo svjedočanstvo a moje izostane, razapet će me – bili su argumenti Zdravka Mamića. U svom iskazu je rekao kako je Eduarda našao ozlijeđenog kako spava na stadionu i da mu je tada ponudio ruku spasa. U daljnjem iskazu je otkrio kako je osim spomrnutih 50 tisuća dolara u Eduarda uložio 300 tisuća koje je ponovno dao Suzanu, još toliko da napadač kupi kuću u Brazilu te 200 tisuća eura s kojima je zatvorio stambeni kredit uoči odlaska u London.
– On će karijeru završiti s 21 milijunom eura zarade, Dinamo je na ime transfera dobio 13,5 milijuna a ja niti lipe. I na kraju sam ja luzer koji se proganja poput zvijeri – žalio se Mamić koji je izrazio žaljenje što je došlo do susreta na sudu.
– Da ti nisi mene nisi ovrši, ne bi ja tebe tužio i sad bi s reprezentativcima bio na ručku – kazao mu je Eduardo što je bio okidač za nove izljeve ljubavi nejgova bivšeg pokrovitelja:
– Krvarim što je došlo do ovoga, ali moja ljubav prema tebi neće biti ugašena. Siguran sam da to ne govoriš ti već tvoja supruga – u jednom trenutku mu je rekao Mamić kojeg su posebno iznervirala pitanja Eduardovogo odvjetnika koji je htio dokazati da je Mamić bio u sukobu interesa jer je kao vodeći čovjek Dinama ubirao proviziju od Eduarda koji je igrao u Dinamu. Dovoljno da krenu salve uvreda. Tako je Mamić ponovno “počastio” Crnića. Dovoljno da sutkinja reagira:
– Gospodine Mamić, kaznit ću vas i izbaciti iz sudnice ako se ovo ponovi – kazala mu je sutkinja na što je Mamić odgovorio da će se baciti kroz prozor na glavu kada mu Crnić postavi normalno pitanje.
– Gospođo, svi su na Eduardu zaradili, a ja sam bez kinte. Sve je super, a ja ispadam luzer i gubitnik – žalio se Mamić na što mu je sutkinja odgovorila:
– Ja vas doživljavam suprotno. Kao uspješnog poslovnog čovjeka – bila je rečenica nakon koje se Mamić prvi puta nasmijao tijekom ročišta.
– Hvala lijepo – nasmijao se Mamića, ali i ubrzo nastavio s uvredama te dobio novčanu kaznu.
– Krepat, a ne molat – kazao je sutkinji Mamić, obećao dva milijuna eura Eduardu ako dobije spor i pozvao ga da se vrati u Dinamo za milijun eura plaće. No, odvjetniku nije oprostio…
– Ti si spletkaroš, nisi više tatin sin nego običan miš i monstrum. Izgledaš kao da si s placa došao! Ideš mi na k…c kretenu – kazao je Mamić odvjetniku Crniću i otišao sa suda.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -