Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Maloj Ajlin Pašić hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Must Read
Odmah je operirana i zbog straha od širenja gangrene izveli su joj takozvane stome na stomaku. Crijeva su joj bila izvađena na stomaku dva mjeseca i u tih dva mjeseca je dolazilo do mnogih komplikacija. Rana je nekoliko puta pucala, inficirala se i sl. pa je došlo do sepse. Poslije dva mjeseca imala je novu operaciju sastavljanja crijeva i zatvaranja stomaka.

Izašla je iz bolnice sa četiri mjeseca. Kada su roditelji mislili da je najgore prošlo dogodilo se da Ajlin dobija konvulzije (epileptične napade) koji su iz dana u dan bili sve jači i jači.

Sa devet mjeseci joj konstantovan sindrom West i uvedena terapija za isti. Međutim Ajlin nije reagirala na terapiju i napadi su bili svakodnevni u serijama i do 50 puta. Sa godinu dana je završila na terapiji sinactenom i napadi su stali. Ali tri mjeseca napada su Ajlin unazadili kako motorički tako i senzorno.

Poslije prestanka napada Ajlin je počela  konačno napredovati, prije dva mjeseca je počela hvatati svoje nogice, da se smije i neke male radnje.

Ali Ajlin još uvijek ne sjedi samostalno, ne vrši rotacije i ne stavlja se u četveronožni položaj. Njen mozak se budi ali potrebne su joj vježbe da bi za početak počela puzati a kasnije i hodati.

Terapije i vježbe planirane su van BiH. Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je akciju pomoći maloj Ajlin i u tu svrhu ustupljen je broj 17002.

Broj je jedinstven za sve operatere, a pozivom se doniraju 2 KM. Pored broja, moguće je i pomoći uplatom putem PayPal-a, kao i na transakcijske i INO račune.

PayPal: paypal1@pomozi.ba
Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48
Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Ajlin Pašić
Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Ajlin Pašić
Kontakt tel. porodice: 062 290 565
- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -