Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

ZASTRAŠUJUĆI KOMENTARI: “Pozivaju na prebijanje i ubojstva novinara, silovanje novinarki…

Must Read

Upravni odbor Vijeća za tisak i online medije najoštrije osuđuje brutalni, divljački napad i ugrožavanje života kolege novinara Vladimira Kovačevića.

-Ovaj je napad krajnje zabrinjavajući i činjenicom da je u nizu mnogih verbalnih i fizičkih napada na novinare, koji su se dogodili u posljednje vrijeme. Bosna i Hercegovina takvim odnosom prema profesionalnim novinarima šalje opasnu predizbornu poruku najdrskijeg pokušaja ušutkivanja i zastrašivanja novinara koji bez manipulacije predočavaju javnosti istinu i činjenice, priopćeno je iz Upravnog odbora Vijeća za tiskane i online medije.

Prateći komentare građana na web-portalima ispod tekstova u kojima se jučer izvješćivalo o pokušaju ubojstva kolege Kovačevića, monitori Vijeća za tisak i online medije, s nevjericom su čitali desetine poziva na prebijanje i ubojstva novinara, silovanje novinarki ili likovanja zboga onoga što se dogodilo, optužujući ih za sve što je loše u ovoj zemlji.

-Takva atmosfera sveopćeg potpuno pogrešnog stava prema novinarima i njihovom odgovornom i izuzetno važnom pozivu promicanja istine, rezultat su, između ostaloga, i poruka koje u svojim nastupima neki od javnih dužnosnika redovito šalju prema javnosti, i u kojima se nedvojbeno ohrabruje na ućutkivanje novinara i na to da se više ne biraju metode za to, upozorava Vijeće za tisak i online medije.

Vijeće za tisak i online medije apelira na građane Bosne i Hercegovine da ne podliježu takvim manipulacijama i da shvate da njihova sloboda, sloboda njihove djece i zemlje u kojoj žive ovisi od toga koliko su mediji slobodni i koliko su novinari slobodni da bez reperkusija i straha izgovaraju i pišu istinu.

-Sloboda izražavanja je demokratska vrijednost, kao i sloboda profesionalnog i odgovornog novinarstva. Zloupotrebljavajući slobodu izražavanja da bi se ugušila sloboda novinarskog izvještavanja za svakoga građanina koji to radi je bezumni čin gušenja vlastite slobode i vlastitog slobodnog života u BiH. Solidarnost sa novinarima, insistiranje da policija i tužiteljstvo otkriju i kazne napadača na novinare koji su zastrašivani i napadani,i borba za slobodno novinarsko djelovanje, borba je svakog građanina za sebe i svoju slobodu! Divljačko gušenje novinarskih sloboda, otvaranje je vrata gušenju demokracije i režimima koje nitko od nas ne želi u Bosni i Hercegovini, naglašava se u priopćenju Vijeć za tisak u BiH./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Preko 200 rekreativaca svih uzrasta na 3. Posuškoj desetci

Preko 200 rekreativaca svih uzrasta i profesionalnih trkača sudjelovalo je jučer na međunarodnom natjecanju u trčanju, Posuškoj desetci, koje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -