Petak, 3 svibnja, 2024

Zvjerstvo u Jemenu: Školski autobus pogodio projektil, ubijeno 29 djece

Must Read

Najmanje 29 djece ubijeno je u četvrtak u napadu saudijske vojne koalicije u sjevernom Jemenu, objavio je u petak Međunarodni odbor Crvenog križa, dok je istodobno glavni tajnik UN-a Antonio Guterres o tome zatražio hitnu i neovisnu istragu.

Bolnica u pokrajini Saada “primila je tijela 29 djece mlađe od 15 godina i 48 ranjenih osoba, među kojima tridesetero djece”, objavio je Crveni križ na svom Twitteru.

Saudijska Arabija i njezini sunitski saveznici više od tri godine bore se protiv proiranskih Hutija koji kontroliraju većinu sjevernog Jemena, uključujući glavni grad Sanu.

Njihov projektil u četvrtak je pogodio školski autobus u blizini tržnice u gradu Dahjanu.

Saudijska koalicija priznala je napad, ali tvrdi da u autobusu nisu bila djeca nego naoružani pobunjenici i da se radilo o legitimnom vojnom cilju.

Strani novinari na licu mjesta javljaju da su vidjeli okrvavljenu djecu u bolnici.

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres osudio je napad u kojem su ubijeni deseci ljudi, među kojima i djeca, i zatražio hitnu i neovisnu istragu.

“Glavni tajnik naglašava da sve strane u sukobu moraju voditi brigu o civilima i civilnim objektima u zoni provedbe vojnih operacija”, kazao je njegov glasnogovornik.

Mediji pod kontrolom pobunjenih Hutija tvrde da je ukupno bilo 50 mrtvih i 77 ranjenih, ali te brojke još nemaju neovisnu potvrdu.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -