Nedjelja, 19 svibnja, 2024

HERCEGOVAČKO PROLJEĆE: Fantomi pred Kosačom

Must Read

NI STUDENTI NI POLICIJA NEMAJU INFORMACIJA
O NAJAVLJENOM DANAŠNJEM PROSVJEDU

MOSTAR – Tragom informacije koja se prije dva dana pojavila na hercegovačkim internetskim portalima o tomu kako će danas, u 14 sati, ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru biti održani masovni studentski prosvjedi zbog “brutalne politizacije Sveučilišta u Mostaru”, krenuli smo u potragu za organizatorima.

U vijesti se, naime, navodi kako su organizatori hrvatski studenti i neke nevladine organizacije iz Hercegovine. U Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru kazali su nam kako oni o tomu ništa ne znaju.
— I ja sam za ovaj prosvjedni skup doznala preko internetskog portala. Čini se kako je sve krenulo od poskoka.info, koji su to prvi objavili na svojim stranicama, a onda su ostali prenijeli. Nas nitko nije zvao — kazala je Paula Pranjić, predsjednica Zbora.

— Mi iz Studentskoga zbora pozdravljamo svaki oblik studentskoga aktivizma, ali ovi hrvatski studenti i neke nevladine organizacije trebali bi biti transparentniji. U ovoj vijesti oni su prozvali i Studentski zbor kao ured pod političkom upravom. Ako imaju nešto protiv našega rada, zašto to ne kažu na našim sastancima — istaknula je Pranjić.

Kako o prosvjedu ništa nisu znali u Studentskom zboru, pitali smo same studente jesu li oni dobili ikakav poziv. Oni s treće godine studija novinarstva na Fakultetu filozofsko-humanističkih znanosti kazali su nam da njih nitko ni o čemu nije obavijestio.

— Nas nitko nije zvao, a nema ni bilo kakvih plakata koji bi najavljivali kad je i gdje taj prosvjed — kazali su studenti novinarstva Mija i Toni.

O prosvjedu nikakvu najavu nemaju ni u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije. Iz Ureda načelnika policijske postaje Mostar kazali su kako za sutra bilo gdje na prostoru grada Mostara nema najavljen nikakav prosvjedni skup, te da oni o okupljanju studenata ne znaju ništa.

Ni u MUP-u Hercegbosanske županije nisu imali nikakvu službenu najavu održavanja javnoga skupa studenata u Livnu.

Stanislava MARIĆ l Slobodna Dalmacija
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

USTAŠKI ČASNIK IZ FILMA SVETLANE BROZ: Odbjegli ratni zločinac i dalje se skriva od Interpola, no svi znaju da živi u Metkoviću

Iako je Tužiteljstvo BIH još 2012 podiglo optužnicu protiv Hrstića a Interpol još 2018 raspisao potjernicu za njim Miroslavu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -