Utorak, 21 svibnja, 2024

KAZAZ: Umjesto da bosnizira Bošnjake, Izetbegović ih je turkizirao

Must Read
“Izetbegović nije mogao poslati goru poruku u javnosti, protumačivši obranu BiH kao vjerski rat i protumačivši politiku kao vjersku disciplinu. Potpuno je izgubio kompas i svoju politiku poslao u srednji vijek. Autokolonizacija, izolacija Bošnjaka, pljačka bošnjačke sirotinje i manipulacija na vjerskoj osnovi pokazali su se u punom, groznom opsegu jučer u Zetri”, kategoričan je Kazaz.

Profesor Kazaz se pita je li Izetbegović govorio u svojstvu političara ili vjerskog vođe, ili pak običnog manipulatora koji zaboravlja žrtve boraca Armije RBiH u obrani Bosne i Hercegovine.

“Ono što je njegova najgora poruka jeste govor o tobožnjim neprijateljima Turske u samoj toj zemlji i izvan njenih granica. Izetbegović je odobrio cijeli sistem totalitarnih praksi gospodina Erdogana. U jednoj svojoj izjavi čak je Erdoganove političke protivnike nazvao kancerogenim tkivom, a to znači da bi Izetbegović rado zaveo vjersku diktaturu i u Turskoj i u BiH”, rekao je Kazaz.

Istaknuo je da je Bakir Izetbegović oduvijek slijedio kurs Dragana Čovića i Milorada Dodika, ali da se njegove tobožnje patriotske parole u Sarajevu nisu razumijevale tako.

“Izetbegović je bošnjakizirajući na vrlo jeftin način Bosnu, pretvarajući Bosnu barem u svojim retoričkim figurama u bošnjački teritorij, zapravo gajio antibosansku politiku. Umjesto da bosnizira Bošnjake, on ih je turkizirao ili poturčio. S druge strane, Izetbegović nikad nije razvio viziju Bosne i Hercegovine”, kategoričan je Kazaz.

Naveo je da se treba staviti u položaj nekog njemačkog biznismena kojem je Bakir Izetbegović jučer poručio da mu je cilj islamizirati BiH.

“Hoće li taj biznismen ulagati u BiH, kao nestabilnu zemlju i zemlju s tendencijom da postane teokratska. Neće. Bosanci su i Bošnjaci izgubili jučer mogućnost da privuku ozbiljne investitore sa zapada”, zaključio je profesor Enver Kazaz.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Je li međunarodno pravo na samrti?

U proteklih nekoliko tjedana svjedočimo nevjerojatnom paradoksu na međunarodnoj sceni: Sjedinjene Američke Države, Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo, tri velike...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -