Nedjelja, 12 svibnja, 2024

​Crnogorci odlaze raditi na plantažama marihuane u SAD-u

Must Read

Veliki broj mladih iz Crne Gore odlazi u SAD raditi na plantažama marihuane, i nije riječ samo o niskokvalificiranim radnicima, sve češće u pitanju su i visoko obrazovani mladi ljudi.

Jedan dio mladih Crnogoraca odlazi raditi uz pomoć prijatelja i članova obitelji, jedan koristi usluge posrednika koji naplaćuju proviziju, a dio ih traži turističku vizu i onda u SAD-u radi na crno.

Kako piše Balkan Insight, oni se ne kaju zbog svoje odluke jer na ovaj način uspijevaju srediti svoje financijsko stanje i pomoći obiteljima. Na plantažama marihuane u SAD-u mogu zaraditi svoju mjesečnu plaću u samo jednom danu.

Kalifornijsko tržište marihuane u konstantnom je rastu, a do kraja godine će dosegnuti vrijednost veću od 3,7 milijardu dolara. U ovoj saveznoj državi marihuana se smije koristiti u medicinske svrhe od 1996. godine, a o ove godine postala je legalna i rekreativna upotreba.

Istovremeno, u Crnoj Gori je stopa nezaposlenosti krajem prošle godine bila oko 22 posto, a novinari iz kalifornijskog CIR-a kažu kako činjenica da visokokvalificirani radnici odlaze raditi fizički posao najbolje ilustrira koliko je loše stanje u crnogorskom gospodarstvu.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljudi masovno bježe iz područja oko Harkiva u strahu od ponovne ruske okupacije

Stanovnici Vovčanska masovno se evakuiraju iz grada zbog straha od nove ruske okupacije, javlja Radio Sloboda i naglašava da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -