Subota, 18 svibnja, 2024

POTVRDIO STATUS TEATARSKOG HITA: Mostarski “Hamlet” u zagrebačkom HNK dočekan dugotrajnim pljeskom i ovacijama

Must Read

Brešanov “Hamlet iz Mrduše Donje” u produkciji HNK Mostar ovog je vikenda odigran na daskama zagrebačkog HNK. Mostarskog je “Hamleta” publika u zagrebačkom HNK nagradila ovacijama i dugotrajnim pljeskom. Gostovanje u HNK Zagreb još je jedna u nizu potvrda uspjeha teatarskog hita u produkciji HNK Mostar.

HNK Mostar ovog je vikenda pred publikom u zagrebačkom HNK izveo najtrofejniju predstavu, “Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja”, a uz dugotrajan pljesak i ovacije publike, mostarski je “Hamlet” potvrdio status kazališne uspješnice u produkciji jedinog profesionalnog kazališta Hrvata u BiH.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” prema tekstu Ive Brešana, a u režiji Ivana Lea Leme, osvojila je zagrebačku publiku, a prema riječima Roberta Pehara, energija ansambla se osjetila tijekom cijele izvedbe.

“Cijeli ansambl je bio posebno motiviran gostovanjem na daskama HNK Zagreb i pred zagrebačkom publikom, upravo se ta energija osjetila tijekom cijele izvedbe što je na kraju i nagrađeno dugotrajnim pljeskom. Nakon predstave posebno nas se dojmilo da su ljudi vezani uz teatar imali više nego dobre dojmove i komentare na izvedbu, što nam je naročito dragocjena povratna informacija”, rekao je za Dnevnik.ba Robert Pehar koji se u “Hamletu” pojavljuje u ulozi Učitelja.

Dugotrajan pljesak i kazališne kritike objavljene u medijima u Republici Hrvatskoj su, prema Josipu Blaževiću, pomoćniku ravnatelja HNK Mostar, najbolji pokazatelj uspjeha mostarskog “Hamleta”.

“Oduševljenje zagrebačke publike “Predstavom Hamleta u selu Mrduša Donja” potvrđuje status kazališnog hita i najtrofejnije predstave HNK Mostar. Dugotrajan pljesak i kazališne kritike objavljenje u pojedinim medijima najbolji su pokazatelj kako su Ivan Leo Lemo i ostali članovi autorskog tima te ansambl predstave odradili odličan posao. Donjomrduški Hamlet istinsko je bezvremensko djelo u kojem su problemi ljudske naravi koje tematizira aktualni kako i 1965. godine, kada ga je Ivo Brešan napisao, tako i danas. Zahvalio bih se ovim putem HNK Zagreb na lijepom dočeku i srdačnom gostoprimstvu”, izjavio je za Dnevnik.ba Josip Blažević.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” osvojila je nagrade za najbolju mladu glumicu, kostime i glazbu na Susretima kazališta u Brčkom 2017. godine. Robert Pehar osvojio je i nagradu “Mala liska” za najbolju mušku ulogu na nedavno održanom Međunarodnom festivalu komedije u Mostaru.

U predstavi igraju: Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Jelena Kordić Kuret, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Mario Bošnjak, Zorislav Galić i članice KUD-a Sveti Ante Cim, Danica Džidić, Stana Šuman i Sofija Vrljić.

Dramaturg predstave je Dragana Komadina, scenografiju potpisuje Vesna Rezić, kostimografiju Mirjana Zagorec,skladatelj je Zvonimir Dusper- Dus, a koreograf Leo Mujić.

“Imajući u vidu sjajno prihvaćenu predstavu i u Zadru gdje smo u listopadu otvorili novu kazališnu sezonu pred zadarskom publikom, možemo se nadati kako smo osigurali u slijedećem razdoblju još više uspješnih gostovanja”, rekao je Pehar.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” nakon zagrebačke premijere bit će izvedena i u Žepču u okviru festivala “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne”.

G. Lujanović / Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

KONAČNO SE SLAŽEMO SA ZUCKERBRGOM: Facebook smatra Fra Milu Babića opasnim pojedincem, dijelom opasne organizacije ?

Nakon što smo objavili tekst "Daidžansko Zlo u Bosni, prikaz lika i djela Mile Fra Babića" od Facebooka smo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -