Petak, 27 rujna, 2024

Čović s Palmerom i Cormack razgovarao o reformama i putu BiH ka EU i NATO-u

Vrlo

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović održao sastanak s vršiteljem dužnosti zamjenika pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Europu i Euroaziju Matthewom Palmerom i veleposlanicom SAD-a u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack.

Teme razgovora bile su reforme i put Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji i NATO-u. Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Čović je informirao sugovornike o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na euroatlantske integracijske procese.

Na sastanku je razgovarano i o izmjenama Izbornog zakona sukladno odlukama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, kako bi se omogućili legitimni demokratski izbori i neometano funkcioniranje institucija vlasti na svim razinama.

Naglašena je nužnost rješavanja tog pitanja u preostalom kratkom razdoblju do raspisivanja općih izbora u BiH, uz minimalne izmjene Izbornog zakona koje će zadovoljiti ustavne i međunarodne standarde, te unaprijediti ambijent za poduzimanje daljnjih reformskih aktivnosti u BiH.

Na kraju susreta akademik  Čović je pozdravio pojačanu zainteresiranost SAD-a za BiH i punu potporu očuvanju njezine stabilnosti na temeljima Daytonskog mirovnog sporazuma, kao i u njemu sadržanih načela jednakosti i ravnopravnosti, stoji u priopćenju iz Predsjedništva BiH.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Kako bi izgledala karta Jugoslavije danas da nije bilo HercegBosne?

Jedan aspekt postoji oko HercegBosne o kojem se rijetko govori. Njena omraženost među ideološkim Jugoslavenima. Ne govorimo ovdje o...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -