Subota, 4 svibnja, 2024

Rusija protjerala hrvatskog diplomata

Must Read

Proglašavanjem jednog ruskog diplomata persona non grata hrvatska je Vlada stala uz saveznike i partnere u EU i NATO, kažu iz ministarstva.

Hrvatskom veleposlaniku u Moskvi Tončiju Staničiću priopćena je odluka Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije o uskraćivanju gostoprimstva jednom hrvatskom diplomatu, bivšem djelatniku hrvatskog Veleposlanstva u Moskvi, objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova, prenosi Večernji list.

Slijedom sjednice Europskog vijeća održane 23. ožujka Republika Hrvatska se, kao i većina država članica EU, solidarizirala s Velikom Britanijom povodom slučaja trovanja bivšeg ruskog obavještajca Skripalja i njegove kćeri u Salisburyju te je 26. ožujka uskratila gostoprimstvo jednom diplomatu ruskog veleposlanstva u Zagrebu, dodaju.

– Proglašavanjem jednog ruskog diplomata persona non grata hrvatska je Vlada stala uz saveznike i partnere u EU i NATO i jasno osudila svaku prijetnju međunarodnom pravu te europskoj i globalnoj sigurnosti – kažu iz MVEP-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -