Petak, 3 svibnja, 2024

Dodik: Stranci obilaze zastupnike pokušavajući ishoditi izglasavanje Izbornog zakona

Must Read

“Razgovarali smo s nekima iz takozvanog Saveza za promjene i oni su nam rekli da se od njih traži da se po svaku cijenu izborni zakon izglasa”, rekao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da postoje različite tendencije da stranci, koji su involvirani u priču o naprasnoj izmjeni Izbornog zakona BiH, kontroliraju predstojeće izbore u BiH

“Taj zakon nije provediv do izbora, a stranci bi onda rekli kako nema uvjeta za sprovođene izbora. Ako se izbori održe, a ne sprovede izmijenjeni izborni zakon, što je nemoguće da do tada bude učinjeno, onda će neko od njih tužiti, a sud BiH će reći da izbori nisu legitimni”, rekao je Dodik novinarima u Trebinju, prenosi Srna.

On pojašnjava da “stranci žele tu vrstu kontrole”, što, kako kaže, SNSD vidi.

“Razgovarali smo s nekima iz takozvanog Saveza za promjene i oni su nam rekli da se od njih traži da se po svaku cijenu izborni zakon izglasa”, rekao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a navodi da nema vremena da se nabavi nova oprema i opremi svako glasačko mjesto za elektronsko glasanje, od čega je, kako kaže, odustala i Amerika i nema ga niko u regiji, dok se BiH naprasno u to gura kako bi se sustav izbora mogao kontrolirati.

“Nikada se nije desilo da se u izbornoj godini mijenjaju pravila. Službenici OHR-a, američkog i britanskog veleposlanstva uporno obilaze zastupnike koji treba glasati za izmjene zakona i da naprave još jednu nemoguću situaciju jer znaju kako neće dobiti očekivani rezultat. SNSD ima kapacitet ostvariti najbolji povijesni rezultat”, rekao je Dodik.

On je istakao da je politika SNSD-a Republika Srpska.

“Ja jesam član SNSD-a, ali moja stranka je Republika Srpska. Naša namjera nije destabilizacija ili provođenje nasilja, nego postavljanje stvari u skladu sa Ustavom i Dejtonom”, naglasio je Dodik.

On je dodao da činjenica da stranci upravljaju cijelim sustavom u BiH ne može ništa dobro proizvesti za Republiku Srpsku.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -