Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

ĆOSIĆ O IZETBEGOVIĆU: Also sprach Karadzic 1991.

Must Read

Na izjavu Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2” – da treći entitet u BiH nije moguć bez rata i sukoba, reagirao je predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić.

Izetbegovićeve izjave usporedio s onima Radovana Karadžića iz 1991. godine. Kad je Bosna i Hercegovina htjela poći svojim putem, dakle kada je u pitanju bilo odvajanje od Jugoslavije, Karadžić je također rekao da se to neće dogoditi bez rata i da će zemlju odvesti u pakao, a jedan narod u nestanak, rekao je Ćosić..

Novinar Zoran Krešić iz Mostara Izetbegovićevu retoriku usporedio je s onom Slobodana Miloševića, nazvavši njegov istup nacionalističkom i velikobošnjačkom politikom.

-Ponižavanje drugih naroda, apsolutna diskriminacija, i mislim da sve ono što je Bakir Izetbegović danas govorio zapravo govori o jednom te istom cilju – cilju stvaranja države u kojem će dominacija biti na jednoj  bošnjačkoj strani.

Povjesničar Tvrtko Jakovina kaže kako cilj triju naroda u BiH mora biti funkcionalna država, a to se ne postiže isključivošću. Zajedničkim nastojanjem na stvaranju funkcionalne države mora doći do budućnosti BiH, a to mi se čini da će na ovaj način ići prilično teško, istaknuo je./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -