Utorak, 7 svibnja, 2024

Kaos u Sarajevu: Prosvjedi ispred Parlamenta FBiH, pojačane mjere sigurnosti u zgradi

Must Read

Više stotina bivših boraca, članova boračkih udruženja, članova sindikalnih organizacija i nezadovoljnih građana okupilo se ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u centru Sarajeva.

Oni žele spriječiti usvajanje aktualnog prijedloga Zakona o MIO, piše N1.

Počela je ivanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a u zgradi Parlamenta uočljive su pojačane mjere sigurnosti, javlja reporter N1 Vlado Marić koji prati ovaj događaj.

Podsjećamo, više stotina bivših boraca, članova tzv. Armijinih boračkih udruženja i članova sindikalnih organizacija okupilo se ispred zgrade Parlamenta FBiH u centru Sarajeva. U tijeku je prosvjed.

Inače, prva točka najavljenog dnevnog reda je novi Zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju. Taj akt najavljuje uvođenje bodovnog sustava za obračun visine mirovina u FBiH, i važio bi samo za korisnike koji će ići u mirovinu nakon njegovog stupanja na snagu, u slučaju da ga odobri Parlament.

Za današnju sjednicu je najavljeno također razmatranje dopuna važećeg Zakona o policijskim službenicima, koje kao zaseban akt tretiraju obračun mirovina policajcima budući da oni nisu zadovoljni bodovnim sustavom iz predloženog zakona o MIO.

U najavljenom dnevnom redu su i zakon o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, čije je donošenje predložio šef Kluba SDAIsmet Osmanović, kao i informacija i analiza o statusu boračkih kategorija u Federaciji BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -