Petak, 18 listopada, 2024

Majke Srebrenice se pomirile s Kitarović.U Sarajevu ih napadaju za “uvredu Ahmića”

Vrlo

Nakon sastanka Munira Subašić i Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske, predsjednica “Majki Srebrenice” poručila je da “majke” nisu ljute na nju i da ona ostaje kraljica Balkana!

“Ona je jedina žena na Balkanu koja je predsjednica jedne države, važne države i bez obzira na sve ona za nas ostaje kraljica Balkana. Naša reakcija je bila upozorenje da je sve ono što je govorila uvrijedilo i nas, ali danas smo razgovarale. Ona to nije rekla nama majkama direktno. Mi njoj jesmo zamjerile, ali se nismo naljutile”, izjavila je Subašić.

Na pitanje zamjeraju li što nije posjetila Ahmiće Subašić je rekla kako ona ne zna šta se tamo desilo i da svako treba imati svoje udruge i majke koje trebaju dići glas.

“Samo zamjeram onima koji nisu došli u Srebrenicu i nisu odali počast našim žrtvama. To je moja borba do kraja života”, kazala je Subašić.

Majke su tražile od predsjednice Grabar-Kitarović da se Hrvatska više uključi u pitanje potrage za nestalim osobama kao i pitanje ratnih zločinaca koji su pobjegli u Hrvatsku.

Grabar-Kitarović je obećala pomoći Majkama Srebrenice u realizaciji Konferencije u kojoj će sudjelovati studenti kriminalistike i prava iz zemalja bivše Jugoslavije koji će napraviti presudu Radislavu Krstiću uz podršku Haškog tribunala.

Portal Safe Oručevića ovako je popratio njihov susret:

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Heroji, mirotvorci i drugi bajkoviti likovi Alijine Bosne

Slušam kako iznova crtaju mit o Armiji BiH kao vojsci koja se borila za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. Taj...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -