Utorak, 22 listopada, 2024

Budimir zaboravio tko je bio na vlasti u hr.županijama do 2010-e

Vrlo

“Kontrola i manipulacija braniteljskom populacijom ostvarena je posredstvom vodstva udruga proisteklih iz HVO-a i Armije RBiH, koje već godinama primaju sredstva iz proračuna sa svih razina”, rekao je u intervjuu za današnji Dnevni avaz  predsjednik klon, imenovan na to mjesto bošnjačkom majorizacijom nad Hrvatima u BIH, Živko Bošnjački Budimir.

Po stranačkoj osnovi, kaže, u prava su uvođeni i oni kojima ta prava po zakonu ne pripadaju. “Takav odnos uvredljiv je za istinske branitelje i stradalnike rata i većina branitelja traži promjenu tog odnosa”, kazao je Budimir.

zifko2

Podržava reviziju korisnika prava u okviru Zakona o pravima boraca, te smatra potrebnim provesti pravičnu, korektnu i zakonitu reviziju korisnika braniteljskih prava. Zakon o reviziji, ističe, ostavlja mogućnost manipulacije revizijom od onih koji provode reviziju.

Određen broj korisnika prava, invalidnina i povlaštenih mirovina iz komponente HVO-a je bez osnove uveden u pravo i to organizirano, pod pokroviteljstvom HDZ-a. To znači, kako kaže Budimir, da je postojala organizirana skupina koja je to osmislila i provela u djelo.

“To je naplaćivano od onih koji su uvedeni u pravo između 3000 i 5000 eura po osobi. Iskorišteno je to i za uvođenje jednog broja bivših pripadnika Armije RBiH u pravo na isti način”, rekao je Budimir.

Zaključio je da je potrebnije provesti reviziju privatizacije i borbu protiv korupcije i kriminala u BiH, te kako ne smije biti samo braniteljska populacija podložna revizijama.

Budimir je zaboravio reći da je u vrijeme dodjele invalidnina u ZHŽ-u na vlasti bio HSP, i da su se svi poslovi odrađivali preko HSP-a i ljudi direktno uvezanih sa Zvonkom Jurišićem. Štoviše na čelu medicinskog tima koji je procjenjivao invalidnost Živko jako dobro zna tko je bio. Kao i javnost u Hercegovini.

- Advertisement -

14656 KOMENTARI

guest
14.7K Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zaboravite stručnjake: Andrew Garfield i Amelia Dimoldenberg pokazali su što znači pravo zavođenje

https://www.youtube.com/watch?v=eFS5vxYlfY8 Ako želite znati kako zavesti nekoga, zaboravite gurue za dejtanje. Ostavite psihologe, stručnjake i trenere sa strane. Jer oni...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -