Subota, 27 travnja, 2024

Zadranin pobjegao iz zatvora, vidio kako je vani, pa se vratio i zamolio čuvare da ga puste unutra

Must Read

Zadranin Pere Č. (30) u utorak je u jutarnjim satima pobjegao kroz prozor istražnog zatvora u Zadru u kojem se nalazi zbog sumnje na pokušaj ubojstva i razbojničku krađu.

Iako su o bijegu 30-godišnjaka iz zgrade u centru Zadra odmah obaviješteni sud i policijska postaja, koji se nalaze u istoj zgradi na Poluotoku, on se u manje u 24 sata vratio natrag. Za njim je bila raspisana i tjeralica, no on se, na iznenađenje policije i čuvara vratio sam, pozvonio na vrata zatvora i zamolio čuvare da ga puste – unutra!

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, Pere je svoj kratkotrajni bijeg na slobodu opravdao, kako neslužbeno doznajemo, nostalgijom za suprugom i malodobnim djetetom, a iz zatvora je uspio pobjeći tijekom obavljanja radova u prizemlju zgrade. Na prozoru koji se renovirao nije bilo rešetaka.

– Iz Zatvora u Zadru dana 14. studenoga 2017. godine jedan je istražni zatvorenik izvršio bijeg tijekom obavljanja radova u prizemlju zgrade. Ista osoba se sama vratila u Zatvor u Zadru dana 15. studenoga. O bijegu su odmah bili obaviješteni nadležni sud i policijska postaja te je do povratka navedene osobe za njim bila raspisana tjeralica – priopćili su iz Ministarstva pravosuđa.

Još 28. siječnja Pere Ć. uhićen je u Zadru zajedno sa 29-godišnjom suprugom zbog razbojničke krađe i teškog ubojstva u pokušaju. Policija ih je uhvatila nakon automobilske potjere, nakon čega je njegovu suprugu pustila da se brani sa slobode, dok je Pere Ć. zadržan u pritvoru.

Kako je utvrđeno policijskom istragom, supružnici su, naime, nakon pokušaja krađe metalne konstrukcije s kuće u izgradnji u Zemuniku Donjem, fizički napali i teško ozlijedili 62-godišnjeg vlasnika kuće, a potom i 52-godišnjeg susjeda koji ih je pokušao zaustaviti u pljački zatvarajući dvorišna vrata. Najprije su pretukli vlasnika kuće, njegovog susjeda udarili autom, te se odvezli prema Zadru, gdje su automobilom bježali od policije.

U udaru automobila zadarskih supružnika 52-godišnjak je zadobio lakšu ozljedu potkoljenice, dok je 62-godišnjak prošao puno gore, te je završio u zadarskoj Općoj bolnici s ozlijeđenom vratnom kralješnicom i potresom mozga. Uz to mu je slomljen nos, te su mu razbijeni zubi i natučena prsa.

Osim toga, Zadranin je policiji poznat po još jednom bizarnom događaju iz svibnja prošle godine, kada je teško ozlijedio 42-godišnju Zadranku koju je njegov otac zatočio u – kokošinjac.

Žena se šetala na zadarskoj Plovaniji sa svoja dva psa, retriverom i terijerom, no kako ih nije držala na povodcu, psi su se zaletjeli u kokošinjac u vlasništvu 30-godišnjaka i njegovog oca. Psi su tamo zaklali desetak kokoši, unatoč pokušajima žene da ih spriječi. Nakon što se uspjela izvući iz kokošinjca, 30-godišnji Pere Ć. udario ju je nogom u glavu iz zaleta.

Nije prvi slučaj…

Ovo nije prvi slučaj bijega iz zadarskog zatvora. Još prije tri godine jedan od zatvorenika prepilio je zaštitne rešetke na prozorima i iskočio u zatvorsko dvorište, no bijeg mu nije uspio jer su ga tamo uspjeli sustići pravosudni policajci. Dobro je upamćen i spektakularni bijeg iz 2012. godine, kada je zatvorenik pobjegao spustivši se s krova zgrade niz oluk dug 20 metara. Unatoč zapanjenim prolaznicima koji su promatrali njegovo spuštanje, kao i gostima u obližnjem restoranu, uspio je “nestati” u gradskoj vrevi. Uhićen je na području Karlovca.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nitko iz Al Qaede nije došao u WTC tornjeve i izveo žene i djecu. Pa opet ubojstvo 3000 Amerikanaca nije proglašeno genocidom

Dok pišemo ovaj tekst Željko Komšić suborac Al Qaede u BIH, točnije njen militantni podređenik koji je zarobljavao Hrvate...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -