Subota, 27 travnja, 2024

TOMISLAVGRAD: Nakon javne tribine 50 žitelja potpisalo donorske kartice

Must Read

Na javnoj tribini “Darivanje organa – Novi život na dar”, održanoj u četvrtak u Tomislavgradu, javnosti je predstavljena tema darivanja organa koja je pobudila veliko zanimanje među žiteljima Tomislavgrada, prenosi Fena. 

Predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH Tomislav Žuljević govorio je o važnosti transplantacijske medicine i o tome kako se darivanjem organa i tkiva širom svijeta spašavaju životi teško oboljelih.

Doktorica Nermina Rizvanović iz Županijske bolnici u Zenici govorila je o moždanoj smrti i na koji način se ona utvrđuje, a u okviru tribine prikazana su i dva dokumentarna filma o transplantaciji srca te život nakon transplantacije.

Nazočnima su se obratili i predstavnici katoličke i islamske vjerske zajednice koji su iznijeli stavove tih vjerskih zajednica o transplantaciji organa, istaknuvši kako one podržavaju darivanje organa.

Organizatori tribine Udruga dijalizranih i transplantiranih bolesnika FBiH i Donorska mreža BiH izrazili su zadovoljstvo odzivom, kao i odličnom reakcijom građana, o čemu svjedoči i 50 potpisanih donorskih kartica po završetku tribine što je, kako su istaknuli, veliki broj za grad te veličine.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Wer schlägt uns die Resolution zur lebendigen bosniakischen Srebrenica vor, während das tote kroatische Grabovica ignoriert wird?

Offiziell sind es Deutschland und Ruanda. Tatsächlich aber ist es die Bundesrepublik Deutschland, ein Land mit doppeltem Ziel in...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -