Published On: Pet, lis 27th, 2017
#3rd |

TOMISLAVGRAD: Nakon javne tribine 50 žitelja potpisalo donorske kartice

Na javnoj tribini “Darivanje organa – Novi život na dar”, održanoj u četvrtak u Tomislavgradu, javnosti je predstavljena tema darivanja organa koja je pobudila veliko zanimanje među žiteljima Tomislavgrada, prenosi Fena. 

Predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH Tomislav Žuljević govorio je o važnosti transplantacijske medicine i o tome kako se darivanjem organa i tkiva širom svijeta spašavaju životi teško oboljelih.

Doktorica Nermina Rizvanović iz Županijske bolnici u Zenici govorila je o moždanoj smrti i na koji način se ona utvrđuje, a u okviru tribine prikazana su i dva dokumentarna filma o transplantaciji srca te život nakon transplantacije.

Nazočnima su se obratili i predstavnici katoličke i islamske vjerske zajednice koji su iznijeli stavove tih vjerskih zajednica o transplantaciji organa, istaknuvši kako one podržavaju darivanje organa.

Organizatori tribine Udruga dijalizranih i transplantiranih bolesnika FBiH i Donorska mreža BiH izrazili su zadovoljstvo odzivom, kao i odličnom reakcijom građana, o čemu svjedoči i 50 potpisanih donorskih kartica po završetku tribine što je, kako su istaknuli, veliki broj za grad te veličine.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x