Subota, 4 svibnja, 2024

PODŽIĆ: BiH sve dalje od NATO-a, Čović ‘širi lažni optimizam’

Must Read
Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost dva doma parlamenta Bosne i Hercegovine Sifet Podžić upozorio je u ponedjeljak kako je proces približavanja te zemlje NATO-u opasno ugrožen te je ustvrdio kako predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović “širi lažni optimizam” kada tvrdi da će BiH do kraja godine dobiti suglasnost NATO-a za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP)

Čović je i u nedjelju, kada je boravio u Zagrebu i tamo se sastao s predsjednikom hrvatske vlade Andrejom Plenkovićem, kazao kako očekuje da će MAP za BiH biti aktiviran u prosincu, no Podžić, koji je umirovljeni general i bivši načelnik Zajedničkog stožera oružanih snaga BiH, siguran je kako od toga neće biti ništa.

“To je lažni optimizam, da ne budem grublji”, kazao je Podžić u izjavi koju je prenijela regionalna televizija N1.

Podžić je podsjetio kako je Čović i ranije optimistično najavljivao napredak na putu BiH ka atlantskim intergracijama pa je tvrdio da će MAP biti aktiviran na summitu NATO-a održanom u Varšavi još u srpnju 2016. godine, što se nije dogodilo, a slična očekivanja, koja su se pokazala neutemeljenim, iznosio je i član Predsjedništva Bakir Izetbegović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

REZOLUCIJA BEZ ARMENIJE; IZRAELA I KONGA: Među konsponzorima priču predvode države koje nikada nisu i neće priznati genocide koje su počinile. Među njima...

Broj kosponzora rezolucije o Srebrenici i dalje raste. Trenutno su ukupno 32 države navedene kao kosponzori rezolucije, prenosi N1....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -