Nedjelja, 5 svibnja, 2024

DONALD TVRDI DA IMA PLAN: EU mora “živnuti”

Must Read

BRISEL – Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk predložio je ambiciozni program koji predviđa održavanje 13 summita za dvije godine u cilju oživljavanja EU nakon Brexita.

Tusk je sinoć uputio svoj prijedlog poslije apela o oživljavanju EU, koji su u nekoliko navrata uputili predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i francuski predsjednik Emanuel Macron.

Program počinje summitom EU u četvrtak i petak u Bruxellesu i od tada će redovito biti održavani skupovi čelnika Unije do lipnja 2019. godine, kao i neformalni sastanci o specifičnim temama.

Tusk je predložio i izvanredni summit u Rumunjskoj poslije odlaska Velike Britanije predviđenog u ožujku 2019. godine, kao i summit o sigurnosti naredne godine u Beču.

“Vrlo sam zadovoljan što vidim vašu spremnost ubrzati rad i da prevladate osjećaj bespomoćnosti”, naveo je Tusk u pismu čelnicima EU prije summita.

Tusk namjerava poboljšati način rada i zamijeniti tradicionalni pristup pronalaženju konsenzusa o nekom pitanju s raspravom koja će otvoreno raspravljati o nesuglasicama.

Dvodnevni summit čelnika EU započet će sutra u Bruxellesu kako bi razgovarao o Bregzitu i budućnosti EU.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -