Subota, 27 travnja, 2024

ČELNIK MI5: Britanija suočena s najvećom terorističkom prijetnjom u povijesti

Must Read

Velika Britanija suočava se s najvećom terorističkom prijetnjom u povijesti, ocijenio je čelnik britanske službe sigurnosti MI5 Andrew Parker nakon, po njegovim riječima, “dramatičnog ubrzanja” terorističkih aktivnosti u ovoj godini, uključujući napade u Londonu i Manchesteru.

S obzirom na sve što se jest i puno toga što se nije dogodilo tijekom 2017., očito je da smo suočeni s intenzivnom terorističkom prijetnjom islamističkih ekstremista Velikoj Britaniji, rekao je Parker prilikom jednog obraćanja u Londonu.

Ta je prijetnja multidimenzionalna, rapidno se razvija, te djeluje omjerom i brzinom kakve nismo ranije vidjeli, najvišim tempom koji sam vidio u 34 godine svoje karijere, kazao je. Danas je terorističkih aktivnosti više, događaju se u kraćim razmacima, i teže ih je detektirati, napomenuo je.

Britanska je vlada prošli mjesec objavila da je policija u 12 mjeseci do lipnja ove godine uhitila 379 osoba zbog aktivnosti povezanih s terorizmom, što je rast od 68% i predstavlja jednogodišnji rekord, te uključuje na desetke uhićenja povezanih s ovogodišnjim terorističkim napadima na London Bridge, Westminster i Manchester Arenu.

Najviši britanski protuterotistički dužnosnik, pomoćnik načelnika Metropolitan policije Mark Rowley, nedavno je izjavio da je na nacionalnoj razini aktivno u prosjeku oko 500 protuterorističkih policijskih istraga koje uključuju tri tisuće potencijalnih sumnjivaca.

Rowley je za BBC kazao kako policija istražuje “izvanredno raznolike” slučajeve terorističkih aktivnosti, koji rangiraju od “jednostavnih napada s noževima i automobilima, do izrazito sofisticirano razrađenih./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nitko iz Al Qaede nije došao u WTC tornjeve i izveo žene i djecu. Pa opet ubojstvo 3000 Amerikanaca nije proglašeno genocidom

Dok pišemo ovaj tekst Željko Komšić suborac Al Qaede u BIH, točnije njen militantni podređenik koji je zarobljavao Hrvate...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -