Published On: Sri, lis 18th, 2017

NJEMAČKA JE SAMA IZRUČILA U BIH DVOJICU ISIL-ovaca: Tko podvaljuje izjave ambasadorici kako u BIH takvih pokreta nema?

U Španjolskoj je Islamska zajednica jasno osudila terorizam, slike imama koji plače nakon pogibije djece obišle su svijet. Isto je i u Francuskoj, Britaniji svugdje. Ne postoji čelnik Islamske zajednice koji je podržao islamiste. Dapače. Svi redom su ih osudili.

Borba ef. Kavazovića u BIH protiv paradžemata, i radikalizacije Islama u BIH, našeg Islama kojem je takva uvozna vrsta tumačenja Islama strana za svaku je pohvalu.

Nitko kao ef. Kavazović nije shvatio koliko ti i takvi štete i Bošnjacima i Islamu. U tom smislu pohvala njemačke ambasadorice reisu više je nego očekivana.

No jučer je na INS.ba objavljen pompozan naslov  “Njemačka ambasadorica demantirala izjave o navodnom ekstremizmu u BiH!” Naravno da BIH nije ekstremističko društvo, sreća je i dobro je da u nas nije bilo naročitih napada. No tvrdidi nakon nekoliko terorističkih napada, i stotine onih kojima se sudi za sudjelovanje u ISIL-u kako je u bih esktremizam “navodan” ?

Pokušali smo doći do potvrde ovog naslova i njegovog autora no nismo uspjeli. Tekst je prvo objavila MINA. Prenio ga je INS.ba.

Postavlja se pitanje, kako netko, bilo tko, u BIH može “demantirati izjave o navodnom ekstremizmu”, ako je posve zoran podatak o broju ekstremista koji već jesu počinili ekstremistička djela u samoj BIH ili broju ekstremista koji odlaze ili se vraćaju u BIH sa “svetih ratovanja”.

Tvrditi da ne postoji značajan broj “polaznika tečaja radikalizma” i da taj pokret u BIH ne postoji naprosto je glupo i neodgovorno pa se postavlja pitanje tko je tu rečenicu na INS.ba uvalio njemačkoj ambasadarici ?

I zašto bi to Hohmannova tvrdila kada i sam ef. Kavazović uviđa kolika se opasnost pokušava raširiti u BIH i radi na tome da to spriječi.

Tekst je na INS.ba išao ovako:

Jučer je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini nj. e. Christiane Hohmann, javlja MINA, prenosi INS.

Na jučerašnjem susretu je razgovarano o međunarodnoj konferenciji „Odgovornost religija za mir“ na kojoj su učešće uzeli i predstavnici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dok je poglavar IZ reisu-l-ulema Kavazović bio jedan od uvodničara.

Kako je istaknuto, konferencija je organizirana na zavidnom nivou sa nadom da će polučiti značajne rezultate.

Konferencija „Odgovornost religija za mir“ održana je od 21. do 23. maja 2017. godine u Berlinu i okupila je više od 100 učesnika iz 53 različite države svijeta s ciljem otvaranja dijaloga među uticajnim ličnostima i predstavnicima vjerskih zajednica iz Evrope, Bliskog i Srednjeg istoka kao i Sjeverne i Južne Afrike, kako bi se podvukao mirotvorni potencijal religija.

Na kraju se naglašava sljedeće:

Također treba dodati da je ambasadorica nj.e. Hohmann ovom prilikom pohvalila i jasan stav Reisu-l-uleme i Zajednice prema ekstremizmu i sljedbenicima ekstremnih ideologija što, kako je kazala ambasadorica, demantira izjave o navodnom ekstremizmu u Bosni i Hercegovini koje se plasiraju izvana.

 

Mi naprosto smatramo da se netko igra s autoritetom Njemačke države u BIH, i da je netko njenoj ekselenciji imputirao cijelu jednu rečenicu.

Naime, ne samo njemački mediji, nego i neki njemački političari, zabrinuti su povećanjem broja ekstremista i pristalica džihadizma koji imaju korijene u BIH. Prije mjesec dana dvojica ISIL-ovaca koji su u Njemačkoj od strane njemačkih tajni službi prisluškivani, deportirani su u BIH. Tada im se gubi svaki trag. Njemačka država nije izmislila te ljude. Nisu to plasirane laži nego deportirani homo ISIL-ovci. Koji su bili , kako se priopćilo iz njemačkih medija, direktno povezani s ISIL-om. Vjerovati da je njemačka ambasadorica demantirala navode njemačkih tajnih službi naprosto je glupo. I onaj tko je skrojio tu rečenicu i pustio je u BH prostor,  nije neke naročite pameti.

Stoga bi dobro bilo, da sigurnosne službe BIH a i Njemačke, provjere tko to na  INS.ba ne samo da imputira rečenice predstavnici Njemačke u BIH nego pokušava umanjiti istinu o opasnosti koja se širi među svim građanima BIH, bez obzira na naciju i vjeru. I koji je uopće interes tih ljudi da tu istinu skriju?

 

 

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x