Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Nova knjiga prof. Tuđmana promovirana u Vitezu

Must Read

Nova knjiga saborskog zastupnika i sveučilišnog profesora Miroslava Tuđmana nakon Zagreba i Mostara sinoć je promovirana i u Vitezu. “Druga strana Rubikona: Politička strategija Alije Izetbegovića” donosi brojne dokumente, karte, prepiske koje potvrđuju teoriju kako je politička strategija Izetbegovića bila BiH kao muslimanska država a Središnja Bosna strateški cilj bez kojeg nema kompaktnog muslimanskog teritorija. Knjiga je tako nakon Zagreba i Mostara sinoć predstavljena i u Vitezu.

Promociji u Vitezu koju su organizirali Hrvatski narodni sabor BiH, Odjel za kulturu, medije, sport i informiranje, Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH i Udruge HVO-a proisteklih iz Domovinskog rat, nazočili su i brojni hrvatski dužnosnici na čelu sa predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.

 

O knjizi su osim autora saborskog zastupnika i sveučilišnog profesora govorili i dr. sc. Božo Ljubić  zastupnik Hrvatskog sabora i predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora u BiH, Željko Raguž, zastupnik Hrvatskog sabora i ravnatelj HDCDR u BiH, Nikola Lovrinović, predsjedatelj Kluba HDZ-a-HNS u Zastupničkom domu PSBiH te Anita Šikić urednica i direktorica Hrvatske sveučilišne naklade iz Zagreba u čijoj je nakladi knjiga izdana.

Knjiga analizira motive i vrijednosti na kojima se temelji politička filozofija Alije Izetbegovića, prikazuje strateške ciljeve kojima je težio te raščlanjuje odluke i uporabu vojne sile kojima je izigravao međunarodne mirovne planove.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Hrvatski Kantoni Nemaju Svoje TV Kuće?

Hrvate se uvuklo u priču o kanalu na hrvatskom jeziku na razini države, koji je protuustavan Kada govorimo o medijima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -