Subota, 27 travnja, 2024

Mektić: Federacija je bolji dio BiH, imaju veće mirovine, uplaćuju se doprinosi, imaju bolje zdravstvo

Must Read

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić na današnjoj pres-konferenciji u Banjaluci poredio je dva entiteta u Bosni i Hercegovini, Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

“U FBiH željezničari ne štrajkuju, zdravstvenim radnicima se plaćaju obveze, plaće, doprinosi. U Federaciji imaju tri kardiokirurgije, u RS nema nijedne, naši pacijenti idu u FBiH pa se operiraju. U FBiH su mirovine u prosjeku od 100 do 150 maraka veće. U FBiH nisu prodali telekome i sve resurse koji su ovdje prodati. Postajemo najamni radnici u našoj vlastitoj državi”, kazao je Mektić, prenosi N1.

“Kad treba skrenuti pažnju sa osnovnih egzistencijalnih pitanja, onda izmislite pitanje NATO-a, vojne neutralnosti. NATO je 2007. godine definirao SNSD. Što je sad sporno? Što trebamo sada raditi? Neka se SNSD u vlastitim redovima preispituje. Molimo vas ako je iako moguće, što prije, po svaku cijenu, dajte nas u NATO, pisao je Radmanović 2009. godine”, kazao je Mektić.

On je dodao da u SDS-u ima svoj stav kada je u pitanju NATO.

“Ne treba nam nikakava deklaracija o NATO-u. Ponašat ćemo se onako kako se Srbija bude ponašala”, poručio je Mektić.

Komentirajući nedavna događanja u NSRS, Mektić je postavio pitanje “otkud pravo ministru MUP-a da posreduje u poslovničkom problemu između opozicije i pozicije.

“Prijeti javno poslanicima. Kao ministar određuje kako će biti i kako će se ponašati opozicija. Ako neće opozicija, on dovede 150 policajaca. Hoće li policija uređivati odnose? To je silovanje parlamentarzima u RS. Znam dobro šta si stvarao Lukač, gdje si bio, što si radio. On je jedini ministar koji je tužio svoju državu tri puta”, ustvrdio je Mektić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nitko iz Al Qaede nije došao u WTC tornjeve i izveo žene i djecu. Pa opet ubojstvo 3000 Amerikanaca nije proglašeno genocidom

Dok pišemo ovaj tekst Željko Komšić suborac Al Qaede u BIH, točnije njen militantni podređenik koji je zarobljavao Hrvate...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -