Nedjelja, 26 svibnja, 2024

U Jasenovcu je jutros skinuta ploča s natpisom “Za dom spremni”

Must Read

 

Radnici tvrtke Novokom u Jasenovcu skinuli su spomen ploču poginulim pripadnicima HOS-a, na kojoj je istaknut grb te udruge koji sadrži pozdrav “Za dom spremni”. Skidanje se odvija uz prisutnost policije, te dva pripadnika HOS-a koji negoduju jer nisu očekivali da će ploča biti skinuta prije press konferencije HOS-a koja je najavljena za 11 sati, prenosi Index.hr

Ploča bi trebala biti premještena u spomen obilježlje Trokut u Novskoj, gdje će u 14 sati biti održana komemoracija.

 

HOS-ovci dežurali kod ploče u Jasenovcu


Kako doznajemo, više pripadnika HOS-a je dežuralo do ponoći kod ploče u Jasenovcu, nakon čega su se razišli. Oko 4 sata ujutro, za kada su dobili informaciju da će ploča biti uklonjena, okupilo ih se nekoliko. U 6 sati ujutro su se razišli i uputili prema Zagrebu.

Medved uputio novinare na HOS-ovu press konferenciju

Ministar branitelja Tomo Medved izjavio je jutros da Vlada razgovara s Predsjedništvom Saveza udruga HOS-a i udrugom HOS-a grada Zagreba o rješavanju problema spomen ploče u Jasenovcu, o čemu će HOS danas održati konferenciju za novinare.

Dotičnu press konferenciju moći ćete pratiti uživo na Indexu s početkom u 11 sati.

“Dijalog je intenzivan s punim pijetetom prema žrtvama, hrvatskim braniteljima koji su dali život na tom području. Danas je konferencija za novinare u 11 sati u HVIDRA-i grada Zagreba, pa vas pozivam da se odazovete i popratite ono što će kazati kolege iz Saveza udruga HOS-a”, rekao je Medved novinarima uoči sjednice u Banskim dvorima. Predstavnici Vlade i HOS-ovih udruga prethodnih su dana razgovarali o rješavanju problema spomen ploče jedanaestorici poginulih HOS-ovaca u Jasenovcu, na kojoj se nalazi i ustaški pozdrav “Za dom spremni”, a neslužbeno se spominje mogućnost da ta ploča bude premještena u Novsku.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -