Utorak, 7 svibnja, 2024

PRETUČEN USKOK-ov POUZDANIK, LOMILI MU RUKE I NOGE Bivšeg direktora Autoceste Rijeka-Zagreb i optuženika u aferi Fimi-media nemilosrdno premlatili

Must Read

Zlatko Korpar (50), bivši generalni direktor tvrtke Cesta iz Varaždina i bivši predsjednik Uprave Autoceste Rijeka – Zagreb, okrivljenik u nekoliko kaznenih postupaka vezanih za malverzacije u cestogradnji, ali i pouzdanik USKOK-a u slučaju “curenja informacija”, 23. kolovoza teško je pretučen u Ledincu kraj Varaždina nakon što su u njegovu vikendicu upala dvojica muškaraca i izudarala ga po cijelom tijelu.

Korpar je bio i ozvučeni suradnik USKOK-a koji je snimao sastanak u zagrebačkom hotelu Aristos na kojem su mu Vlado RajićDamir Ivić i Stipe Barišićnudili informacije.

PU varaždinska izvijestila je samo da se događaj, ne navodeći kao i inače identitet žrtve, dogodio u srijedu 23. kolovoza oko 21.30 sati i da je teško ozlijeđeni 50-godišnjak prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje su njegove ozljede okarakterizirane kao teške.

Nema očevidaca

Kako smo doznali, napadači su mu polomili ruku i nogu, a na mjesto zločina dovezli su se u crnom BMW-u zagrebačkih oznaka. Napadači su ga sačekali u mraku ispred vikendice i pretukli šipkama. Na nozi su mu slomljene obje kosti potkoljenice, a dobio je i brojne udarce po glavi i tijelu. Posvuda oko mjesta napada bilo je tragova krvi, ali ne i korisnih tragova o napadačima. Korpar je kad je došao k sebi uspio sam nazvati policiju i reći što mu se dogodilo. Nakon operacije otišao je na oporavak na more i sada je pod zaštitom policije. Kako smo doznali, puno nije mogao reći o napadačima jer su ga zaskočili iz mraka i bili su maskirani.

– Ne želim o tome govoriti, shvatite me. Doista ne bih, sada sam bolje, a bilo je grozno – bilo je sve što nam je Zlatko Korpar rekao iz bolesničkog kreveta kad smo ga dobili na mobitel. USKOK-ova suradnika sada čuva policija.

Iako nam u PU varaždinskoj nisu mogli potvrditi identitet napadnutog muškarca, mještani Ledinca i okolnih mjesta s kojima smo razgovarali istaknuli su da su sigurni da se radi o njihovom susjedu Zlatku Korparu. Vikendica u kojoj je Korpar u posljednje vrijeme živio nalazi se na zabačenom mjestu i u blizini nema drugih kuća tako da nema očevidaca samog događaja, međutim, vijest o napadu na Korpara brzo se proširila Ledincem i okolnim mjestima, prenosi Jutarnji list.

– Navodno su se dvojica sumnjivih tipova dovezla do njegove vikendice u crnom BMW-u zagrebačkih registarskih oznaka i teško ga pretukla – rekao nam je jedan mještanin Ledinca. Vikendicu u Ledincu uredio je prije nekoliko godina, nakon što je pušten iz pritvora.

Nije primao prijetnje

– Vikendicu je uredio gotovo preko noći. Samo je odjednom niknula i on se doselio. Nalazi se na zabačenom mjestu i teško je do nje doći ako ne znaš put, a Korpar se u selu rijetko kad pojavljivao. Obično bi došao samo na kratko u lokalnu trgovinu i to je to. Nije baš puno komunicirao. Kao da se ovdje od nekoga skrivao – ispričao nam je jedan mještanin. U Varaždinu i dalje ima stan u Ulici Bartola Kašića i u tom stanu mu žive podstanari. Susjedi iz Kašićeve rekli su nam da ga ne viđaju često nego tek povremeno. Korpar je inače bio član lokalnog HDZ-a i naši sugovornici kažu da je upravo zahvaljujući toj činjenici i postao direktor Autoceste Rijeka – Zagreb.

Varaždinska policija traga za počiniteljima. Prema pouzdanim izvorima bliskim Korparu, on nije dobivao nikakve prijetnje u proteklo vrijeme, niti je javno pokazivao da ga netko progoni, da ga nešto muči. Prema zasad prikupljenim podacima, Korparovo premlaćivanje nema nikakve veze s predmetom Fimi-Media nego s nekim sasvim drugim stvarima, o kojima njemu bliske osobe ne žele spekulirati.

Imao dvije tvrtke

Osim što je bio predsjednik Uprave Cesta Varaždin i direktor ARZ Rijeka – Zagreb, prema podacima Poslovne Hrvatske, Korpar je bio i direktor tvrtke Kaming d.d. koja se bavi šljunčarenjem, pješčarenjem i vađenjem gline. Naveden je i kao osnivač i direktor tvrtke Colas Hrvatska d.d. koja je registrirana za rekonstrukciju i gradnju cesta i ostalih objekata niskogradnje, a do 2012. godine bio je član Nadzornog odbora Radio Varaždina.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

IMAJU PODATKE DA ĆE GA FBI UHITITI? Hrvatska proširuje LNG terminal na Krk bez obzira što Murphey blokira projekt Južne interkonekcije

Američki veleposlanik u Sarajevu prilično je poljuljao ugled Amerike na ovim prostorima lobirajući za to da hrvatski plinski biznis...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -