Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Knjižnica Ljubuški organizira terapijsko jahanje

Must Read

Knjižnica Ljubuški, u svome nastojanju da osigura brojne raznovrsne kulturno – društvene i dr. programe te projekte za sve kategorije društva, organizira, u suradnji s Konjičkim klubom „Vranac“ iz Čapljine, terapijsko jahanje za djecu s teškoćama u razvoju.

Terapijsko jahanje održat će se u petak, 8. rujna 2017. godine, s početkom u 16 sati, na livadi iza OŠ Marka Marulića u Ljubuškom. Istim će rukovodit fizioterapeut Chuck Diaz s četrdesetogodišnjim iskustvom rada u Americi na fizikalnoj terapiji.

Pozivamo sve roditelje i djecu s teškoćama u razvoju na besplatno ugodno terapijsko jahanje.

Podsjećamo, terapijsko jahanje obuhvata medicinski, sportski i odgojno-obrazovni aspekt, poboljšano samopouzdanje, povećano zanimanje za vanjski svijet, povećano zanimanje za vlastiti život, poboljšane sposobnosti preuzimanja rizika, razvoj strpljenja, emocionalnu kontrolu i samodisciplinu i povećanje kontrole.

Konji mogu osjetiti nemoć djece s poteškoćama u razvoju, u potpunosti im se prilagoditi i prepustiti. Zapravo, hod konja sličan ljudskom, pa osoba na konju odgovara na pokrete životinje na prirodan način, te se tako stvara simulacija hodanja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACELJ: Jandroković odao počast žrtvama na najvećem stratištu bošnjačkog naroda. Osudio komunističke zločine vojske Franje Tuđmana vrhovnika hrvatske vojske pred kojim se 1945 povukla...

  Komemoracijom na zagrebačkom groblju Mirogoju u subotu je obilježena 78. godišnjica Bleiburga. Počast suradnicima Adolfa Hitlera i njihovim članovima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -