Utorak, 7 svibnja, 2024

JAVILI SE PLATFORMAŠI: HSP poziva Čovića da kazni “rušitelje hrvatskog jedinstva”

Must Read

Hrvatska stranka prava razočarana je najavom Vlade Zapadnohercegovačke županije da neće financirati rad Studentskog doma Sveučilišta u Mostaru.

“Pozivamo predsjednika Čovića da kao sveučilišni profesor poduzme odgovarajuće mjere i sankcionira rušitelje hrvatskog jedinstva i javnih institucija kao što su to nekoliko puta već dokazali, i da više ne gledaju kako će samo izvući dobit iz Mostara, nego neka malo i investiraju od onoga što su odnijeli i još uvijek odnose iz Mostara”, priopćeno je iz Hrvatske stranke prava.

Iz te stranke pozvali su sve hrvatske političke predstavnike da pomognu opstanak županija i hrvatskih javnih institucija, a ne da ih urušavaju.

“Mi pravaši smatramo da Hrvatima kao najmalobrojnijem narodu, koji je u permanentnoj opasnosti od asimilacije, trebaju hrvatske javne institucije kao što su Sveučilište u Mostaru sa Studenskim domom i svim ostalim institutima, knjižnicama, arhivima i popratnim institucijama, da nam trebaju elektronski hrvatski mediji, da nam trebaju obrazovne institucije, od vrtića, preko osnovnih i srednjih škola do zavoda za školstvo, da nam trebaju zdravstvene institucije u kojima ćemo se liječiti, i gospodarstvo koje će zaposliti hrvatsku mladež”, poručili su iz Hrvatske stranke prava.

Inače, HSP je stranka koja je pristala izdati svoje sunardnjake i sudjelovati u najvećem antihrvatskom projektu nakon rata – u notornoj platformi SDP-a, tj. platformaškoj Vladi FBiH.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

A ŠTA AKO JE TU BILA NEKA OSMANSKA KUPELJ? SILOVALIŠTE? MJESTO GDJE SU BIRALI ROBLJE? Bez konzultacija s merhametom krenuli radovi na rekonstrukciji križanja...

Kako je i najavljeno radovi na uređenju križanja ulica kod bivšeg hotela „Ero“ u Mostaru započeli su danas. Grad Mostar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -