Utorak, 28 svibnja, 2024

CAZIN: “Europski pokret” proglasio Jozu Pavkovića za “ličnost godine”, Del Vechiju posebno priznanje

Must Read

Europski pokret u Bosni i Hercegovini je, u okviru Dana Europe 2017.,danas na svečanoj akademiji u Cazinu uručio niz priznanja pojedincima koji su svojim radom doprinijeli europskom putu BiH. Glavnu nagradu za osobu godine dobio je organizator Večernjakova pečata te direktor i glavni urednik Večernjega lista u BiH Jozo Pavković.

Kako je istaknuto u obrazloženju ovog vrijednog priznanja, Pavković je svojim radom značajno doprinio afirmiranju europskih ideja i procesa u BiH, a spomenuto je i kako je manifestacijom “Večernjakov pečat” potaknut povratak Povelje Kulina bana u BiH i “izgubljenoga” Daytonskoga sporazuma.

Europa nije tako daleko

– Kao organizator izbora osobe godine, neobično je da dobivam nagradu za “ličnost godine”. Eto, i to je BiH, bogata i u svojoj jezičnoj različitosti. Nagradu za osobu godine i ličnost godine mogu dobiti stotine tisuća onih iz tihe većine koji promoviraju da su različitosti bogatstvo naše države. Oni koji vide BiH u Europi kao državu triju suverenih i jednakopravnih naroda. Ova nagrada me obvezuje pomoći kako bi europski pokret bio što masovniji. Sudeći po europskom duhu u ovoj dvorani, nekako mi se ovdje iz Cazina čini da Europa i nije tako daleko – kazao je Pavković preuzimajući nagradu koju mu je uručio predsjednik Europskog pokreta Predrag Praštalo.

Na svečanoj akademiji “Vrijeme je za Europu” veleposlanicima Hrvatske i Slovačke Ivanu Del Vechiju i Janu Pšenici uručen je Orden naroda, građanki i građana BiH i Europskog pokreta u povodu okončanja diplomatskog mandata u BiH. Veleposlanicima Višegradske skupine u BiH (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka) uručene su plakete “Europski prijatelj i partner EU integracija”. Posebna priznanja uručena su za promociju turizma i zaštite okoliša, društvenog angažmana žena, a predstavljeni dolazeći lideri Bosne i Hercegovine i regije, kao i društveno odgovorni subjekti Unsko-sanske županije i Bosne i Hercegovine, prenosi Večernji list.

Ovogodišnje nagrade

Nagrada za životno djelo i humanitarni angažman u okviru rukometnog kampa za djecu s posebnim potrebama uručena je legendarnom rukometašu, nekada najboljem desnom krilu na svijetu i izborniku mlađih rukometnih vrsta Bosne i Hercegovine Jasminu Mrkonji. Prvi put od 2005. godine jedan gradonačelnik iz Bosne i Hercegovine će dobiti priznanje “Europski gradonačelnik regije”. To je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević. U okviru obilježavanja Dana Europe u Cazinu organiziran je i poslovni forum na kojem je održan niz panel-diskusija o aktualnim temama koje se odnose na razvoj Bosne i Hercegovine.

Manifestaciju posvećenu obilježavanju Dana Europe već 13. godinu zaredom organizira Europski pokret u BiH. Događaj je postao tradicionalan i svake godine dobiva sve više pozornosti domaće i regionalne javnosti. /HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -