Petak, 3 svibnja, 2024

NAJGORE PROŠLO?: Split je siguran, sve smo stavili pod kontrolu

Must Read

Split obranjen od vatre, u 9,30 zasjeda krizni stožer, stižu premijer i predsjednica Hrvatske

Glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije  Dražen Glavina izjavio je da je oko 22,30 sati Split obranjen, kako je sve pod nadzorom, a da vatrogasci trebaju još samo ugasiti požar na predjelu Mejaša, što će uskoro biti i učinjeno.

Ravnatelj Crvenog križa grada Splita Tomislav Gojo za Hinu je, prije nego li je Split obranjen od vatre, potvrdio kako je u Spaladium Areni u Lori pripremljeno 200 kreveta, pokrivača, hrane i vode za prihvat lakše ozlijeđenih gasitelja kao i za moguću evakuaciju ugroženog stanovništva.

“Zvao me je ravnatelj županijske Hitne pomoći i tražio da osiguram mjesta za lakše ozlijeđene vatrogasce koji su nastradali u požaru, te zatražili liječničku pomoć. Isto tako smo morali osigurati i mjesta za eventualnu evakuaciju stanovništva sa ugroženih dijelova požarišta. To je prihvatni centar u kojem možemo smjestiti 200 ljudi”, rekao je Gojo. Dodao je i da je za prihvat spreman Studentski centar.

Zbog vatrene stihije u Dalmaciji, koja je navečer nošena burom zahvatila i splitske gradske četvrti Dračevac, Mejaše i Kilu, sutra u 9,30 sati bit će održan sastanak kriznog stožera u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije, kojem će nazočiti premijer Andrej Plenković. U Split će sutra iz Salzburga doći i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, potvrđeno iz Ureda predsjednice.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -