Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Crnadak i Yee razgovarali o političkoj situaciji u BiH

Must Read

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas je u Dubrovniku razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hoytom Brianom Yeeom o političkoj situaciji u BiH.

Razgovarali su i o nastavku podrške američke administracije provođenju reformi i osiguranju vladavine prava u BiH.

Crnadak je upoznao Yeea s namjerom BiH da što prije pošalje odgovore iz Upitnika Europske komisije u Brisel i započne diplomatsku ofanzivu u smjeru dobivanja statusa kandidata za članstvo u EU početkom 2018. godine.

Sugovornici su razgovarali i o inicijativi hrvatskih predstavnika o izmjeni Izbornog zakona, usvajanju Zakona o akcizama, pripremama za Samit u Trstu, kao i o drugim aktualnim temama u BiH.

Šef bh. diplomatije je naglasio da je od presudnog značaja za stabilnost u BiH snažna podrška SAD-a Dejtonskom sporazumu.

U nastavku razgovora Crnadak je rekao da je za razvoj demokracije u BiH i za održavanje poštenih izbora naredne godine potrebno osloboditi javne RTV servise političkog utjecaja i konačno započeti ozbiljnu borbu protiv korupcije od strane pravosudnih institucija u BiH.

Podvukao je da je važno da se u nastavku procesa europskih integracija medijima, pravosuđu ali i u drugim oblastima osiguraju visoki europski standardi i nesmetan rad neovisnih  institucija, kako bi se običnim ljudima vratila nada i zaustavio ubrzan odlazak, posebno mladih ljudi.

Crnadak i Yee sudjelovat će sutra u radu Dubrovnik foruma 2017 u Dubrovniku, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

U LAŽI JE KRATKA KOSA: Dok lobira protiv Rezolucije, premijer Srbije “duboko” vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas kako duboko vjeruje da je istorijski dogovor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -