Published On: Fri, Jun 30th, 2017

MOMČILO NIJE ZADOVOLJAN: Srbi mi se previše ogovaraju

PALE – Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik izjavio je za da je predsjednik Srpske Milorad Dodik bio na osnivačkoj Skupštini srpskog naroda u BiH, za što postoje činjenice, podaci i dokumenti. “Mogu samo reći da je Dodik kao jedan od četvorice članova tadašnje Partije reformskih snaga ušao u sastav Skupštine srpskog naroda / u BiH / odmah po njenom formiranju.

Njih četvorica su zajedno sa SDS-ovim zastupnicima i jednim poslanikom SPO-a bili od početka njezini članovi “, rekao je Krajišnik. On je rekao da sad ne zna napamet koliko je tko od tadašnjih zastupnika sudjelovao u radu Skupštine, ali zna da je Dodik bio na velikom broju sjednica.

Krajišnik je istaknuo da mu vrlo teško pada kada netko pokušava negira nešto što je činjenica. Komentirajući tvrdnje ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH Dragana Mektića da je Dodik za vrijeme rata bio u Beogradu i da se, kako je naveo, bavio švercom, Krajišnik kaže da je vrlo nezahvalno komentaristati kada su dva čovjeka u konfliktu. “Na neki način osjećam se neugodno kada čujem razna ogovaranja tko je švercao i kako. Stvarno ne znam ni za jedan takav sličan šverc”, rekao je Krajišnik.

Krajišnik vjeruje da tu ima mnogo ogovaranja. “Podlegne ljudi ogovaranju pa onda to javno interpretiraju. To nije dobro, jer svako ogovaranje šteti i onom tko ogovara i onom tko je ogovaran”, poručio je Krajišnik. On je naveo da je “nedavno neki neodgovorni novinar” rekao da je on spasio Dodika od nekog kriminalnog djela. “Mogu reći da je to laž. Ja nikada nisam nikoga spasio bilo kakvog kriminalnog djela”, istakao je Krajišnik.