Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

MOGHERINI: Suradnja EU i NATO-a na svim razinama na do sada nezabilježenoj razini

Must Read

Šefica EU diplomacije Federica Mogherini kaže da EU i NATO surađuju povodom poruka koje šalju između ostalog i na ovaj dio Europe. Mogherini je najavila da bi od jeseni moglo doći do zajedničke posjete nje i generalnog sekratra NATO Jensa Stoltenberga regiji.

“Tijekom moje posljednje posjete regiji obišla sam šest partnera na Zapadnom Balkanu i pojedinima sam prenijela vrlo jasno i poruku u ime generalnog tajnika.

Mi smo zajedno prethodno razmatrili situaciju na terenu i utvrdili zajedničke pozicije”, izjavila je Mogherini dolazeći na ministraski sastanak NATO koji se održava u sjedištu Saveza u Bruxellesu.

Mogherini naglašava da je suradnja EU i NATO trenutno “nikad jača i raširenija”.

“Spremni smo ići u zajedničke posjete na Balkan ili drugdje u svijetu. Oboje imamo kompliciranu agendu, ali tražimo mogućnost zajedničkog puta ne možda odmah na Balkan, ali svakako od jeseni”, poručila je Mogherini, prenosi Tanjug.

Ona je naglasila da ima redovite konzultacije s glavnim tajnikom NATO Stoltenbergom, ali i da je suradnja EU i NATO na svim razinama na do sada nezabilježenoj razini daleko od problema koji su postojali u prošlosti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -