Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Na rusku granicu stiže još američkih vojnika?

Must Read

MOSKVA – Rusija očekuje da SAD za mandata Donalda Trumpa poduzmu nove mjere za raspoređivanje dodatnih snaga unutar NATO-a u Europi, izjavio je stalni predstavnik pri Savezu Aleksandar Gruška.

Ruski diplomat je podsjetio da je Bijela kuća zatražila ove godine povećanje vojnih rashoda za 40 posto. “To znači da treba očekivati ​​dodatno raspoređivanje američkih snaga na europskoj teritoriju”, rekao je Gruška, govoreći na godišnjoj konferenciji o sigurnosti, prenosi Sputnjik.

U ovom trenutku u Poljskoj i tri baltičke republike NATO je rasporedio četiri višenamjenska bataljona. Ova odluka je donijeta još na summitu Saveza u Varšavi 2016. godine, tj. za vrijeme prošle administracije. Direktor departmana za europsku suradnju MIP-a Rusije Andrej Kelin izjavio je novinarima da će Moskva odgovoriti na moguće nove napore NATO-a na granicama s Rusijom.

On je naveo da Savez trenutno u Europi gradi skladišta teškog naoružanja: jedno takvo skladište se već nalazi u Nizozemskoj, jedno u Njemačkoj, a slične prostorije će biti izgrađene u Poljskoj. Na pitanje da li će Rusija odgovoriti na povećanje snaga NATO-a na istočnom obodu, on je odgovorito: “Naravno”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Rezolucija o Srebrenici: Nova prilika za pravdu ili iskra novih sukoba?

U posljednje vrijeme, tema genocida u Srebrenici ponovno je u središtu međunarodne pažnje. Dok svijet raspravlja o izglasavanju nove...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -