Srijeda, 26 lipnja, 2024

Poznati sudski vještak uzgajao marihuanu

Must Read

Poznati i u Gradišci priznati geometar Predrag Slijepčević (50) uhićen je zbog sumnje da je dilao drogu i neovlašteno krio veću količinu naoružanja i municije.

Tijekom pretresa njegovog stana i drugih prostorija u Ulici Miloša Crnjanskog u Gradišci policija je između ostalog otkrila i laboratorij za proizvodnju droge. Tom prilikom zaplijenjene su četiri puške: automatska M-72, poluautomatska PAP i dva lovačka karabina, kao i deset ručnih bombi i više od 850 komada metaka, piše Dnevni list.

U stanu su pronađene i UV lampe, 16 saksija sa nasadima marihuane, te digitalna vaga za precizno mjerenje i više mobilnih telefona. To su rezultati akcije “Balkan Trigger II”, koju su u petak proveli pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška.

Inače, Slijepčević je vrsni sudski vještak geometar, koji ima privatni ured u Gradišci.

Načelnik Policijske uprave Gradiška, Miloš Brkić istakao je da je ovo rezultat višemjesečne istrage, vođene pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka i usmjerene na sprječavanje nelegalne proizvodnje i prometa droge.

– Osumnjičeni P. S. je ispitan, a tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je uzgajao drogu koju je zatim namjeravao distribuirati korisnicima na području Gradiške. O svim činjenicama upoznat je dežurni okružni javni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio da se osoba nakon ispitivanja pusti na slobodu, i da se nastavi sa poduzimanjem potrebnih mjera i radnji sa ciljem dokumentiranja počinjenih kaznenih djela, navode iz policije.

Posljednjih godina policija je na području RS-a otkrila veći broj slučajeva kućnog uzgoja marihuane s improviziranim laboratorijima. Posljednji takav slučaj zabilježen je u utorak kada je prijedorska policija u stanu Saše Pejića pronašla devet saksija sa 63 zasađene stabljike marihuane, kao i tri UV lampe sa instalacijama. U siječnju je zabilježen sličan slučaj na području Kozarske Dubice gdje je policija u kući P. P. pronašla mini laboratoriju za uzgoj marihuane./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -