Subota, 4 svibnja, 2024

Žene misle da su dvije kile lakše nego što stvarno jesu

Must Read

Godišnje istraživanje britanskog vladinog Zdravstvenog i informacijskog centra pokazalo je da gotovo polovica roditelja pretile djece vjeruju da su ona normalne težine, što je najbolji dokaz da težinu procjenjujemo pogrešno.
Najoptimističnije su žene u tridesetima, koje gotovo redovno misle da imaju dva kilograma manje nego što stvarno pokazuje vaga, unatoč tome što se redovno žale da su debele kad se pogledaju u ogledalo.
Muškarci su u ovom istraživanju ispali puno samokritičniji i precizniji u procjeni vlastitog fizičkog izgleda i težine, jer si prosječno oduzimaju dvostruko manje, tek jedan kilogram.
U ispitivanju je sudjelovalo preko 8 tisuća odraslih osoba i 2 tisuće djece, a zadatak je bio ispuniti upitnik o procjeni težine prije vaganja. Rezultati istraživanja još su porazniji kad sezna da skoro dvije trećine odraslih ima prekomjernu težinu, a zastrašujuć je podatak o petini pretile djece u osnovnim školama.
Ipak, društveni pritisak, mediji koji promiču ideale vitkosti i samokritika jednostavno tjeraju ljude da misle da su mršaviji nego što stvarno jesu, zaključuju istraživači.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -