Utorak, 21 svibnja, 2024

PREDSJEDNIŠTVO HNS BiH: Hrvati u Haagu brane čast HVO-a i institucija izloženih optužbama

Must Read

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora na današnjoj sjednici u Mostaru razmatralo je aktualnu političku situaciju te analiziralo trenutno stanje braniteljske populacije, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Politička situacija u BiH je zabrinjavajuća i nazočna je ozbiljna kriza funkcioniranja vlasti na svim razinama. Dužnosnici HNS-a u različitim državnim institucijama nastavit će djelovati da se spasi projekat Bosne i Hercegovine i njen euro-atlantski put koji nema alternativu, rečeno je na sjednici.

Dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i dalje će se zalagati za određene izmjene Izbornog zakona, a svaki zastoj nastojati će ukloniti, zaključeno je na sjednici.

Na sjednici je razgovarano o zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, uz iscrpnu analizu trenutnog stanja braniteljske populacije, razdoblje rata i svega onoga što je uslijedilo poslije.

Predsjedništvo se osvrnulo i na proces šestorice predstavnika HVO-a u Haagu, koji brane čast HVO-a i svih institucija koje su izložene optužbama.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora dalo je punu potporu optuženim u dokazivanju nevinost pred Haškim sudom te još jednom pozvalo nadležene institucije da završe istragu u slučajevima koji još nisu završeni, posebno je spomenut nerazriješeni slučaj nestanka generala Šantića.

Predsjedništvo HNS-a je i na ovoj sjednici zaključilo da i dalje čvrsto stoji uz branitelje, priopćeno je iz Ureda za informiranje Hrvatskog narodnog sabora BiH./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -