Četvrtak, 2 svibnja, 2024

U New Yorku zbog pokušaja odlaska ISIL-u uhićen Elvis Redžepagić, u BiH ISIL-ovci imaju posebne pogodnosti

Must Read

FBI je nakon uhićenja Redžepagića u kući njegovih roditelja na njegovom kompjuteru i nalozima na društvenim mrežama pronašao materijal vezan za tzv. islamsku državu, izvješćuje TV NBC. Inače, za podsjetiti je na nevjerojatnu sudsku praksu u BiH, gdje povratnici u BiH sa sirijskog ratišta i pripadnici terorističke organizacije tzv. Islamske države, nakon što u sudskom sporazumno priznaju krivnju, budu osuđeni na SAMO jednu godinu dana. Većini njih građani BiH plate i troškove suđenja jer izjavljuju to oni nisu u stanju učiniti zbog teškog financijsko-materijalnog stanja. Još jedna od olakšavajućih okolnosti koje BiH pruža svojim teroristima je mogućnost otkupa i dosuđene godine zatvora, tako da se svi uskoro nalaze na slobodi.

Sud u New Yorku saslušao je jučer Elvisa Redžepagića koji je optužen za pomaganje terorističkoj organizaciji.
Redžepagić, koji je američki državljanin, dvaput je putovao na Bliski istok u pokušaju da se pridruži takozvanoj islamskoj državi ili ekstremističkoj skupini Al Nusra, navelo je tužiteljstvo.

On je jučer pred sudom rekao da je “spreman dignuti se u zrak”.

Nakon saslušanja sudac je odlučio da će ostati u pritvoru bez prava na kauciju. Odvjetnik koji je Redžepagića zastupao pred sudom, kao ni njegovi rođaci, nisu komentirali slučaj.

Tužiteljstvo je priopćilo da je Redžepagić komunicirao s rođakom za koga je vjerovao da je borac ekstremista u Siriji, da bi u srpnju 2015. godine otputovao u Tursku i navodno pokušao prijeći granicu, a zatim u kolovozu 2016. otputovao u Jordan. Oba puta su ga lokalne vlasti zaustavile i deportirale.

FBI je nakon uhićenja Redžepagića u kući njegovih roditelja na njegovom kompjuteru i nalozima na društvenim mrežama pronašao materijal vezan za tzv. islamsku državu.

Inače, za podsjetiti je na nevjerojatnu sudsku praksu u BiH, gdje povratnici u BiH sa sirijskog ratišta i pripadnici terorističke organizacije tzv. Islamske države, nakon što u sudskom sporazumno priznaju krivnju, budu osuđeni na SAMO jednu godinu dana.
Kako doznaje Republika, skoro svi izjavljuju kako su lošeg imovinskog stanja i nezaposleni te tako budu oslobođeni i plaćanja troškova sudskog procesa, tako da većini njih građani BiH plate i troškove suđenja. Još jedna od olakšavajućih okolnosti koje BiH pruža svojim teroristima je mogućnost otkupa i dosuđene godine zatvora, tako da se svi uskoro nalaze na slobodi.  Procjenjuje se da je iz BiH za ISIL ratovalo ili ratuje oko 350 državljana BiH.

(Republikainfo.com/T.H.)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Pitali smo umjetnu inteligenciju što misli o radu Visokog predstavnika u BIH

Umjetna inteligencija je jedina do danas poznata inteligencija na Zapadu, koja ne skriva istinu i pravo zbori o dosadašnjim...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -