Nedjelja, 5 svibnja, 2024

MINISTARSTVO SIGURNOSTI BiH će se opremiti suvremenim skenerima za carinske prijelaze

Must Read

Doministar sigurnosti BiH Mladen Ćavar danas je u Sarajevu ugostio Fu Qiyuana, direktora marketinga za Europu kineske državne kompanije “NucTech Company Limited”, sa sjedištem u Pekingu.
Predstavljajući kompaniju “NucTech”, direktor Fu Qiyuan je naglasio da će tijekom 2013. godine Bosni i Hercegovini biti isporučeno deset skenera za kontrolu ljudi i roba na carinskim prijelazima, od kojih su dva donacija tvrtke “NucTech” Bosni i Hercegovini.
Skeneri su najsuvremeniji uređaji koji se trenutno koriste u svijetu, a koji rendgenskim i neutronskim zrakama prodiru u materiju dajući snimak koji omogućuje brže i sigurnije carinjenje, uz učinkovito spriječavanje šverca, organiziranog kriminala i terorizma, doprinoseći izravno povećanju sigurnosti, smanjenju korupcije i suzbijanju nelegalne trgovine , saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.
Više od 400 rendgenskih kompleta tvrtke “NucTech” koristi se u oko 100 država svijeta, od čega je 80 sustava u 25 europskih država.
Doministar Ćavar je zahvalio sugovorniku na iznesenim podacima i spremnosti kineske državne kompanije “NucTech” da pod povoljnim uvjetima omogući Bosni i Hercegovini instaliranje najsuvremenijih inspekcijskih sustava kojima će biti omogućeno učinkovitije punjenje proračuna na svim razinama državne organizacije.
Razgovor je završen dogovorom o redovitom međusobnom informiranju o tijeku suradnje, uz uključivanje mjerodavnih državnih institucija Bosne i Hercegovine i Kine u sve faze realizacije dogovorene suradnje, sukladno odgovarajućim propisima dviju prijateljskih država.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -