Petak, 3 svibnja, 2024

Mostar: Tribine o značaju suočavanja s prošlošću u Franjevačkom samostanu i na Filozofskom fakultetu

Must Read

U sklopu obilježavanja 72. obljetnice ubojstva  mostarskih franjevaca,  u Mostaru će se održati dvije javne tribine. Domaćin jedne je Franjevački samostan a druge Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

12. veljače, u Franjevačkom samostanu, s početkom u 19.00, održat će se javna tribina na  temu »Istinom do pomirbe«.

Kao uvodničari na tribini će nastupiti: Hrvoje Mandić, s temom “Hercegovački franjevci i spašavanje žrtava ustaških progona u Mostaru 1941-.1945.”, Dražen Barbarić, s temom “Političko ideološki aspekti stradavanja hercegovačkih franjevaca” i  Ivo Lučić, s temom “Značaj istraživanja totalitarnih sustava i suočavanje s prošlosti”,

Tribinu organizira Udruga Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama a suorganizatori su: Vicepostulatura postupka muceništva Fra Leo Petrovic i 65 subrace i Franjevački samostan u Mostaru.

>>Ivo Lučić: Odlučno trebamo slomiti otpor procesu suočavanja s posljedicama komunizma

Sutradan, 13. veljače, s početkom u 11.00, u amfiteatru Filozofskog fakultetu u Mostaru na ovu će temu Ivo Lučić, Dražen Barbarić i Franjo Boras, nekadašnji širokobriješki gimnazijalac, žrtva komunističkog sustava i prvi hrvatski član Predsjedništva BiH, održati predavanje za studente i ostale zainteresirane.

Organizator ove tribine je Filozofski fakultet a suurganizatori Prirodno-matematički fakultet i  Udruga Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama.

 

M. Jurković/HRsvijet.net

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -