Petak, 3 svibnja, 2024

REPUBLIKANCI PREDLOŽILI REZOLUCIJU: SAD napuštaju Ujedinjene nacije

Must Read

Republikanci u američkom Zastupničkom domu predložili su rezoluciju po kojoj bi SAD trebale napustiti Ujedinjene nacije. Dokument pod nazivom “Vraćanje američkog suvereniteta”, koji je predstavio Mike Rogers zahtijeva da Washington donese odluku o potpunom napuštanju krovne međunarodne organizacije, kao i da UN izmjesti svoje sjedište iz New Yorka.

Također se zahtijeva obustava svih američkih aktivnosti u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, prenosi RT.

Rogers i drugi republikanci više puta su isticali da američki poreski obveznici ne trebaju plaćati organizaciju koja ne promovira interese SAD. Rezolucija, koja je predložena 3. sijačnja, prošla je ispod radara medija i javnosti, a u slučaju da bude usvojena bit će potrebne dvije godine za njeno sprovođenje.

“Predsjednik će okončati svako članstvo SAD u Ujedinjenim nacijama, u svakom organu, agenciji, komisiji ili nekom drugom tijelu UN. Misija SAD pri UN se zatvara”, navodi se u rezoluciji, prenosi Tanjug.

Rogers je pokušao progurati sličnu rezoluciju 2015. godine, ali bez uspjeha./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -